0
0
0
s2smodern

Watertechnologiebedrijf Salttech won deze week de innovatieprijs Innovate@IWS. De prijs werd uitgereikt tijdens de International Water Summit, onderdeel van de Abu Dhabi Sustainability Week.

Salltech, gevestigd in Sneek, kreeg de prijs voor de zogenaamde Salttech DyVaR-technologie, een methode om water te ontzouten zonder membranen te gebruiken. In een DyVaR-installatie wordt water snel rondgedraaid. Het zoete water verdampt en wordt daarna via de bovenzijde afgevoerd. De zoute deeltjes worden naar de zijkant gedrukt en via de onderkant afgevoerd.

Hein Molenkamp bezocht de International Water Summit namens netwerkorganisatie Water Alliance, waar Salttech deel vanuit maakt, en de Nederlandse watertechnologiesector. "Deze overwinning is ten eerste natuurlijk een welverdiende pluim voor Salttech, maar zeker ook heel positief voor de uitstraling van alle Nederlandse watertechnologiebedrijven. Het opent deuren en omdat in Abu Dhabi veel in innovatieve wateroplossingen wordt geïnvesteerd, is het een bijzonder interessante markt voor Nederlandse waterbedrijven."

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@michiel wilhelmOke, lijkt me lastig, maar ook hier weer, mijn betoog ging over drinkwater, niet over hemelwater, wat natuurlijk ook (ook) belangrijk is. Succes.
@Piet BeltmanKlopt Piet, helemaal mee eens, maar mijn betoog gaat over drinkwater (besparing), niet over hemelwater.
Verder, hoe zouden we dat moeten meten / handhaven, en dan heeft het eerder betrekking op Rioolheffing, geen zaak van de waterschappen en helaas nog een brug te ver voor een waterspoor rekening lijkt me.
Dat het drinkwater te goedkoop is, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar brengt dit voorstel nu zo heel veel extra kosten met zich mee dat mensen wel bewuster met water omgaan? Ik betwijfel het. Misschien moeten we wel toe naar een watermeter per huishouden op de afvoer, zodat afkoppelen van hemelwater indirect wordt beloond...
Als we eens beginnen met alle regenwater af te koppelen. Dan kunnen we wellicht de medicijnresten ook effectiever verwijderen en besparen we transportkosten van schoon water.
Bij gemeenten: in Rijswijk bedraagt het eigenarentarief voor niet-woningen 497 procent van dat voor woningen. 4 gemeenten hanteren voor woningen en voor niet-woningen hetzelfde tarief. Ooststellingwerf zit met 77 procent het laagst. Gemiddeld ligt het eigenaren-tarief voor niet-woningen op 255 procent van dat voor woningen. Te verwachten is dat waterschappen na verloop van tijd ook die kant uitgaan. Blijft over welke categorie dan minder gaat betalen, en lopen waterschappen dan toch ( weer) tegen grenzen aan. Nu binnen het combimodel. Vraag is waarom nog een model. Kunnen waterschappen niet vrij de verdeling over de categorie├źn bepalen?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.