secundair logo knw 1

Watertechnologiebedrijf Salttech won deze week de innovatieprijs Innovate@IWS. De prijs werd uitgereikt tijdens de International Water Summit, onderdeel van de Abu Dhabi Sustainability Week.

Salltech, gevestigd in Sneek, kreeg de prijs voor de zogenaamde Salttech DyVaR-technologie, een methode om water te ontzouten zonder membranen te gebruiken. In een DyVaR-installatie wordt water snel rondgedraaid. Het zoete water verdampt en wordt daarna via de bovenzijde afgevoerd. De zoute deeltjes worden naar de zijkant gedrukt en via de onderkant afgevoerd.

Hein Molenkamp bezocht de International Water Summit namens netwerkorganisatie Water Alliance, waar Salttech deel vanuit maakt, en de Nederlandse watertechnologiesector. "Deze overwinning is ten eerste natuurlijk een welverdiende pluim voor Salttech, maar zeker ook heel positief voor de uitstraling van alle Nederlandse watertechnologiebedrijven. Het opent deuren en omdat in Abu Dhabi veel in innovatieve wateroplossingen wordt geïnvesteerd, is het een bijzonder interessante markt voor Nederlandse waterbedrijven."

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.