secundair logo knw 1

Nederland is afgelopen vrijdag (1 december) herkozen als lid van het dagelijks bestuur van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). De verkiezing van de raad van het agentschap van de Verenigde Naties vond plaats in Londen.

De IMO is als VN-agentschap verantwoordelijk voor internationale regelgeving op het gebied van maritieme veiligheid, beveiliging en bescherming van het zeemilieu. Een belangrijke taak voor het komende jaar is het maken van afspraken over de vermindering van CO2-uistoot door zeeschepen. Dat moet bijdragen aan het halen van doelen uit het Klimaatakkoord van Parijs.

De Raad van de IMO – het dagelijks bestuur – komt tweemaal per jaar bijeen. De Raad wordt gevormd door vertegenwoordigers van 40 landen van de 172 die aangesloten zijn bij het IMO-verdrag. Functionarissen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bezetten de Nederlandse zetel. De actieve rol die Nederland speelt in de IMO en het grote belang van onze maritieme sector en de zeehavens hebben volgens het ministerie bijgedragen aan de herverkiezing.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.