secundair logo knw 1

Nederland is afgelopen vrijdag (1 december) herkozen als lid van het dagelijks bestuur van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). De verkiezing van de raad van het agentschap van de Verenigde Naties vond plaats in Londen.

De IMO is als VN-agentschap verantwoordelijk voor internationale regelgeving op het gebied van maritieme veiligheid, beveiliging en bescherming van het zeemilieu. Een belangrijke taak voor het komende jaar is het maken van afspraken over de vermindering van CO2-uistoot door zeeschepen. Dat moet bijdragen aan het halen van doelen uit het Klimaatakkoord van Parijs.

De Raad van de IMO – het dagelijks bestuur – komt tweemaal per jaar bijeen. De Raad wordt gevormd door vertegenwoordigers van 40 landen van de 172 die aangesloten zijn bij het IMO-verdrag. Functionarissen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bezetten de Nederlandse zetel. De actieve rol die Nederland speelt in de IMO en het grote belang van onze maritieme sector en de zeehavens hebben volgens het ministerie bijgedragen aan de herverkiezing.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...