Nederland is afgelopen vrijdag (1 december) herkozen als lid van het dagelijks bestuur van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). De verkiezing van de raad van het agentschap van de Verenigde Naties vond plaats in Londen.
De IMO is als VN-agentschap verantwoordelijk voor internationale regelgeving op het gebied van maritieme veiligheid, beveiliging en bescherming van het zeemilieu. Een belangrijke taak voor het komende jaar is het maken van afspraken over de vermindering van CO2-uistoot door zeeschepen. Dat moet bijdragen aan het halen van doelen uit het Klimaatakkoord van Parijs.
De Raad van de IMO – het dagelijks bestuur – komt tweemaal per jaar bijeen. De Raad wordt gevormd door vertegenwoordigers van 40 landen van de 172 die aangesloten zijn bij het IMO-verdrag. Functionarissen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bezetten de Nederlandse zetel. De actieve rol die Nederland speelt in de IMO en het grote belang van onze maritieme sector en de zeehavens hebben volgens het ministerie bijgedragen aan de herverkiezing.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.