0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en Nederland hebben hun intenties uitgesproken om samen te blijven werken op het gebied van hoogwaterveiligheid in het grensgebied tussen Duitsland en Nederland. Daartoe is vorige week een vernieuwde bestuurlijke samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Op de Nederlands/Duitse conferentie “Water zonder grenzen/Wasser ohne Grenzen”, afgelopen vrijdag in Arnhem, werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door het Ministerie van Milieu, Landbouw, Natuur- en Consumentenbescherming van Nordrhein-Westfalen, de Arbeitskreis für Hochwasserschutz und Gewässer in NRW e.V, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van Nederland, de provincie Gelderland en de waterschappen Rijn en IJssel en Rivierenland.

Rapport
Ook werden de uitkomsten van het rapport Overstromingsrisico grensoverschrijdende dijkringen aan de Niederrhein gepresenteerd. Uit het onderzoek komt naar voren dat bescherming tegen overstromingen een zaak van beide landen is. Nederland en Nordrhein-Westfalen hanteren echter beide verschillende vormen van normering en werkwijze van beoordeling. Desondanks zal het lopende dijksaneringsprogramma in de Duitse deelstaat er in 2025 afgerond voor zorgen dat de veiligheidsniveau aan beide kanten van de grens vergelijkbaar zijn.

Toekomstige risico’s
De studie laat echter ook zien dat het risico in het grensgebied in de toekomst – het onderzoek spreekt van zichtjaar 2050 – waarschijnlijk toeneemt door de economische groei en de klimaatverandering. Verder blijkt uit de studie dat ook na aanvullende dijkversterkingen in Nederland niet overal in de grensregio zal worden voldaan aan de basisveiligheid. In het rapport wordt daarom voorgesteld de Nederlands-Duitse samenwerking te intensiveren en van elkaar te leren.

MEER INFORMATIE
Overstromingsrisico grensoverschrijdende dijkringen aan de Niederrhein

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Yvonne Willemsen · 1 months ago
    Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
  • This commment is unpublished.
    Yvonne Willemsen · 1 months ago
    Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het