0
0
0
s2smodern

Er is op watergebied veel te beleven tijdens de herfstvakantie. In het hele land worden publieksactiviteiten gehouden tijdens de Week van Ons Water, die vandaag is begonnen en tot en met zondag 27 oktober duurt.

Net als in voorgaande jaren is er na de lenteaflevering ook een herfsteditie van de Week van Ons Water. Het evenement staat ditmaal in het teken van het thema waterveiligheid. De week - of eigenlijk twaalf dagen - is een initiatief van Ons Water waarin een reeks organisaties verenigd zijn en Watereducatie.nl, het portaal voor onderwijs en water.

Vooral waterschappen en watermusea organiseren activiteiten voor jong en oud. Zo houdt Waterschap Drents Overijsselse Delta op zaterdag 19 oktober een ‘waterfeestje’ bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meppel. Tijdens de open dag zijn er rondleidingen en kunnen jonge bezoekers met een virtual reality bril te hoog water ervaren.

Kinderen kunnen op twee dagen gratis naar het MuzeeAquarium in Delfzijl. Hier organiseert Waterschap Noorderzijlvest op maandag 21 oktober een speciale spelletjesmiddag onder het motto ‘heel veel water’. Op zaterdag 26 oktober is er de Dag van de bodemschatten in het museum, waarbij het waterschap enkele uit 1814 daterende kanons- en musketkogels toont die zijn aangetroffen bij dijkwerkzaamheden. In Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten zijn er op zondag 27 oktober workshops voor kinderen, waar zij een kunstwerk kunnen maken van spullen die op het strand zijn aangespoeld of achtergelaten.

Om mensen te informeren over wat er gedaan wordt om waterveiligheid te waarborgen, organiseert Waterschap Limburg op donderdag 17 oktober een boottocht over de Maas en op woensdag 23 oktober een wandeling langs dijkversterkingsproject Neer. Nog een laatste activiteit eruitgelicht: Gemaal De Hooge Boezem in Haastrecht houdt aanstaande zaterdag voor het eerst een museumnacht met als thema ‘licht op water’. Elk half uur is er een verlicht watergordijn te zien naast het historische gebouw.

 

MEER WETEN
Overzicht van de activiteiten

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Er is volledige LCA berekening gedaan.
Het maken van ongebluste kalk kost veel energie. Is dat meegenomen in de beoordeling?
Boeiend, daar komt wel heel wat jeugdsentiment naar boven. Het lijkt me de moeite waard om het TNO en Stowa onderzoek aan slibverwerking uit de periode 1974 tot 1985 weer eens op een rijtje te zetten en voor de "jeugd" beschikbaar te maken... Zie ook de H2O publicaties uit die tijd.
De uitgaven die gedaan worden tbv klimaat, biodiversiteit, flora en fauna, e.d. moeten gedragen gaan worden door natuur, deze betalen nu al veel en veel te weinig terwijl ze wel een geborgde zetel hebben....Ruil deze zetel in voor eigen huis eigenaren?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het