secundair logo knw 1

Op zaterdag 19 oktober worden de deuren van rwzi Meppel opengezet I foto: WDODelta

Er is op watergebied veel te beleven tijdens de herfstvakantie. In het hele land worden publieksactiviteiten gehouden tijdens de Week van Ons Water, die vandaag is begonnen en tot en met zondag 27 oktober duurt.

Net als in voorgaande jaren is er na de lenteaflevering ook een herfsteditie van de Week van Ons Water. Het evenement staat ditmaal in het teken van het thema waterveiligheid. De week - of eigenlijk twaalf dagen - is een initiatief van Ons Water waarin een reeks organisaties verenigd zijn en Watereducatie.nl, het portaal voor onderwijs en water.

Vooral waterschappen en watermusea organiseren activiteiten voor jong en oud. Zo houdt Waterschap Drents Overijsselse Delta op zaterdag 19 oktober een ‘waterfeestje’ bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meppel. Tijdens de open dag zijn er rondleidingen en kunnen jonge bezoekers met een virtual reality bril te hoog water ervaren.

Kinderen kunnen op twee dagen gratis naar het MuzeeAquarium in Delfzijl. Hier organiseert Waterschap Noorderzijlvest op maandag 21 oktober een speciale spelletjesmiddag onder het motto ‘heel veel water’. Op zaterdag 26 oktober is er de Dag van de bodemschatten in het museum, waarbij het waterschap enkele uit 1814 daterende kanons- en musketkogels toont die zijn aangetroffen bij dijkwerkzaamheden. In Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten zijn er op zondag 27 oktober workshops voor kinderen, waar zij een kunstwerk kunnen maken van spullen die op het strand zijn aangespoeld of achtergelaten.

Om mensen te informeren over wat er gedaan wordt om waterveiligheid te waarborgen, organiseert Waterschap Limburg op donderdag 17 oktober een boottocht over de Maas en op woensdag 23 oktober een wandeling langs dijkversterkingsproject Neer. Nog een laatste activiteit eruitgelicht: Gemaal De Hooge Boezem in Haastrecht houdt aanstaande zaterdag voor het eerst een museumnacht met als thema ‘licht op water’. Elk half uur is er een verlicht watergordijn te zien naast het historische gebouw.

 

MEER WETEN
Overzicht van de activiteiten

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).