0
0
0
s2smodern

Na een onderbreking van vier jaar wordt de Mülheim Water Award in 2018 weer uitgereikt. Projecten kunnen vanaf 1 december worden ingediend. De MWA is bedoeld voor innovatieve drinkwatertoepassingen van Europese bedrijven en instellingen. Er is een bedrag van 10.000 euro gekoppeld aan de award.

De Mülheim Water Award wordt georganiseerd door kennisinstituut IWW Zentrum Wasser. In 2006 werd de eerste MWA uitgereikt, in 2014 de (tot nu toe) laatste. "Oorspronkelijk was het de bedoeling om na 2014 te stoppen met de prijs. Maar na het vinden van nieuwe sponsoren kunnen we nu toch een doorstart maken," zegt Peter Lévai van IWW. "Vanaf 2018 zal de MWA weer iedere twee jaar worden uitgereikt. Met de prijs willen we innovatieve watertoepassingen stimuleren en Mülheim op de kaart zetten als internationaal competence centre op het gebied van watertoepassingen."

Dit jaar maken innovatieve en duurzame toepassingen voor drinkwatersystemen en wateranalyse kans op de award. "We zoeken naar strategische of operationele drinkwaterprojecten door Europese bedrijven of instellingen, die hoeven overigens niet perse in Europa te zijn uitgevoerd. Ook projecten rond afvalwater maken een kans, zolang ze maar een duidelijke invloed op de drinkwaterkwaliteit hebben."

Projecten kunnen tussen 1 december 2017 en 28 februari 2018 worden ingestuurd. De prijsuitreiking vindt op 12 september plaats. "De jury zal een shortlist samenstellen en die indieners uitnodigen een uitgebreidere documentatie in te leveren. Er geldt een aantal criteria: mate van innovatie, betrouwbaarheid en de vraag of het project economische efficiëntievoordelen oplevert. Daarnaast is het van belang of het project ook op andere plekken ingezet kan worden."

In totaal dongen de afgelopen jaren 100 inzendingen uit 20 Europese landen mee naar de MWA. Een keer viel een Nederlands project in de prijzen. Cora Uijterlinde van STOWA kreeg de MWA en de bijbehorende cheque in 2014 voor het project 'Development of the sustainable Nereda aerobic granular biomass technology'.

Klik hier voor meer informatie over de Mülheim Water Award

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Michaël BentvelsenHet onderzoek heeft helaas niet gekeken naar slijtagedeeltjes van banden van het wegverkeer. Was mooi geweest als die ook meegenomen hadden kunnen worden, maar vereist blijkbaar andere analysetechniek.
En hoe zit het dan met de 120 verdwenen bomen aan de zuiderlandsezeedijk/zuidijk bij Oude-Tonge?
Waarom is daar zo niet mee omgaan, ook daar waren vleermuizen en was er landschapswaarden.
En waarom komen er daar geen bomen terug?
@Reintje PaijmansDank voor uw aanvulling. Inderdaad de dennenbossen zijn aangeplant om 'woeste gronden te ontginnen' en voor de productie van hout voor in onze mijnen. Dat was mij bekend.
Zijn de rubbers afkomstig van slijtage van autobanden dat via de lucht als fijnstof en afspoeling van de weg in het oppervlaktewater terecht komt. Bandenslijpsel is volgens mij een onderschat milieuprobleem qua milieuimpact. Wel allemaal gillen als er rubberkorrels op de sportvelden (wat spoelt daar niet van uit) liggen waar de kindjes aan bloot staan, maar ondertussen zelf rijgedrag niet aanpassen.
Goed dat dit onderzoek gedaan wordt. Eerlijk gezegd valt de concentratie van 1 deeltje per liter mij alleszins mee. (Eerdere berichten spraken soms over duizenden deeltjes per liter.)
Wat natuurlijk geen reden is om dit probleem te relativeren. Zelf ben ik nog steeds regelmatig verbijsterd over de hoeveelheden zwerfplastic, (maar ook blikjes en ander verpakkingsmateriaal) die ik in allerlei wateren aantref.
Daarnaast ben ik erg benieuwd wat dit onderzoek oplevert in relatie tot kleine rubberdeeltjes van autobanden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.