secundair logo knw 1

Na een onderbreking van vier jaar wordt de Mülheim Water Award in 2018 weer uitgereikt. Projecten kunnen vanaf 1 december worden ingediend. De MWA is bedoeld voor innovatieve drinkwatertoepassingen van Europese bedrijven en instellingen. Er is een bedrag van 10.000 euro gekoppeld aan de award.

De Mülheim Water Award wordt georganiseerd door kennisinstituut IWW Zentrum Wasser. In 2006 werd de eerste MWA uitgereikt, in 2014 de (tot nu toe) laatste. "Oorspronkelijk was het de bedoeling om na 2014 te stoppen met de prijs. Maar na het vinden van nieuwe sponsoren kunnen we nu toch een doorstart maken," zegt Peter Lévai van IWW. "Vanaf 2018 zal de MWA weer iedere twee jaar worden uitgereikt. Met de prijs willen we innovatieve watertoepassingen stimuleren en Mülheim op de kaart zetten als internationaal competence centre op het gebied van watertoepassingen."

Dit jaar maken innovatieve en duurzame toepassingen voor drinkwatersystemen en wateranalyse kans op de award. "We zoeken naar strategische of operationele drinkwaterprojecten door Europese bedrijven of instellingen, die hoeven overigens niet perse in Europa te zijn uitgevoerd. Ook projecten rond afvalwater maken een kans, zolang ze maar een duidelijke invloed op de drinkwaterkwaliteit hebben."

Projecten kunnen tussen 1 december 2017 en 28 februari 2018 worden ingestuurd. De prijsuitreiking vindt op 12 september plaats. "De jury zal een shortlist samenstellen en die indieners uitnodigen een uitgebreidere documentatie in te leveren. Er geldt een aantal criteria: mate van innovatie, betrouwbaarheid en de vraag of het project economische efficiëntievoordelen oplevert. Daarnaast is het van belang of het project ook op andere plekken ingezet kan worden."

In totaal dongen de afgelopen jaren 100 inzendingen uit 20 Europese landen mee naar de MWA. Een keer viel een Nederlands project in de prijzen. Cora Uijterlinde van STOWA kreeg de MWA en de bijbehorende cheque in 2014 voor het project 'Development of the sustainable Nereda aerobic granular biomass technology'.

Klik hier voor meer informatie over de Mülheim Water Award

 
Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...