Michèle Blom wordt de nieuwe directeur-generaal van Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Haar benoeming gaat in op 15 mei.

Blom is de opvolger van Jan Hendrik Dronkers die in april start als locosecretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zij is voorgedragen door de ministerraad op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze is nu directeur-generaal Straffen en Beschermen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Blom is goed bekend met de watersector. Zij heeft al tussen 2007 en 2014 gewerkt bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Blom was ruim vier jaar lang directeur Wegen en Verkeersveiligheid en tevens plaatsvervangend directeur-generaal Bereikbaarheid. Daarvoor was ze directeur Regionale bereikbaarheid en veilig transport en hoofddirecteur van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Blom heeft organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!