secundair logo knw 1

Bron: ABD

Michèle Blom wordt de nieuwe directeur-generaal van Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Haar benoeming gaat in op 15 mei.

Blom is de opvolger van Jan Hendrik Dronkers die in april start als locosecretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zij is voorgedragen door de ministerraad op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze is nu directeur-generaal Straffen en Beschermen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Blom is goed bekend met de watersector. Zij heeft al tussen 2007 en 2014 gewerkt bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Blom was ruim vier jaar lang directeur Wegen en Verkeersveiligheid en tevens plaatsvervangend directeur-generaal Bereikbaarheid. Daarvoor was ze directeur Regionale bereikbaarheid en veilig transport en hoofddirecteur van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Blom heeft organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!