0
0
0
s2smodern

Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft bij Meppel een waterbergingsgebied gerealiseerd dat in totaal 500.000 kuub water kan opvangen in natte perioden.

De recreatieplas en het wandelgebied Engelgaarde zijn heringericht als waterbergingsgebied voor de omgeving. Daartoe werd besloten na ernstige wateroverlast in de regio in 1998. Binnen het gebied zijn twee vormen van waterberging gerealiseerd: een meebewegende berging en een gestuurde berging.

In het westelijke deel van de berging, een wandelbos, beweegt het waterpeil mee met dat van de Wold Aa. Dat betekent dat het een aantal keren per jaar onder water zal staan. Het naastliggende landbouwgebied kan bij veel neerslag worden ingezet als gestuurde waterberging. De bergingscapaciteit van het bos is iets groter als van het landbouwgebied.

Het project is uitgevoerd in overleg met bewoners uit de regio, waaronder de actiegroep Behoud het Wandelbos. In het bergingsgebied zijn onder meer de wandelmogelijkheden uitgebreid met opgehoogde wandelpaden, is een vispassage aangelegd en zijn oude meanders hersteld.

Op zaterdagmorgen 17 juni wordt het project feestelijk afgesloten. ’s Middags is er een publieksdag met diverse activiteiten.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik ben bestuurlid van een VvE vakantiepark (Resort Duynzicht, Julianadorp aan Zee) met 36 individuele losstaande huizen, eigen watermeter, geen complex watersysteem, verhuurd grotendeels door commerciële verhuurorganisatie (Roompot).
Na heel veel onduidelijkheid zou deze wijze van verhuren het park 'prioritair' maken.
Wij hanteren een Legionella-beheersplan, geprotocolleerd en gedocumenteerd.
Als de recreatiewoningen 'zorghuizen' zouden zijn, of de verhuur door een eigenaar verzorgd zou worden waren ze NIET prioritair. Nu zijn wij verplicht OOK nog een peperduur geregistreerd bedrijf in de arm te nemen.
Hoe volstrekt onlogisch en belachelijk overdreven kunnen de voorschriften zijn?
Wat is het verschil met een particulier bewoond huisje, of een enkele recreatiewoning (beide NIET prioritair)?
Dat zal wel een massale oproep zijn geweest van al die AVV leden!
Wellicht een volgende keer ook de andere bonden eens raadplegen voor een evenwichtig artikel?
In de praktijk van het hoogheemraadschap van Delfland komt het 'oplossen van de agrarische weeffout' er op neer dat de subcategorie wegen (de andere helft van de categorie Ongebouwd) gewoon flink minder gaat betalen. Nogal wiedes, als je de 400% wegenopslag afschaft. Ruwweg een korting van 1 miljoen, die de andere categorieën mogen betalen. De wegbeheerders hadden er niet om gevraagd, en ook de boeren in nDelfland worden er gen cent wijzer van.
In de praktijk betalen de inwoners van Delfland al 90% van de watersysteemheffing, dus die draaien ook op voor deze lastenverlichting voor wegen. En even voor de orde van grootte: de subcategorie boeren binnen Ongebouwd betalen samen ook ongeveer 1 miljoen. Tja.
@D.D.de Gunst De naam Levvel is gebaseerd op 'Lely’s Erfgoed Veiliggesteld' in palindroom.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.