secundair logo knw 1

De nieuwe fabriek van NX Filtration is vandaag geopend door koningin Máxima. Ze werd daarbij vergezeld door Erik Roesink, oprichter en cto van NX Filtration.

De koningin kreeg tijdens haar bezoek een rondgang door de fabriek, waarbij tekst en uitleg werd gegegen over de productie van de holle vezel nanofiltratie membranen. Ze toonde bijzondere interesse in de waterproblematiek en de innovatieve technologieën die NX Filtration ontwikkelt en produceert om vervuild water op een milieuvriendelijke manier te zuiveren, schrijft de producent in een persbericht.

De opening trok meer dan 300 gasten uit binnen- en buitenland, waaronder vertegenwoordigers uit de watersector, technologie en overheid. De producent nam de gelegenheid te baat om in discussie te gaan over verbetering van de waterkwaliteit en de beschikbaarheid van voldoende schoon water. In verschillende ronde tafeldiscussies spraken gasten en experts over hoe de watertransitie wereldwijd versneld kan worden.

De opening van de nieuwe fabriek markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het beursgenoteerde NX Filtration, dat wereldwijd de nieuwe holle vezel nanofiltratie membranen afzet in waterzuiveringsprojecten. De membraantechnologie verwijdert micropolluenten (inclusief geneesmiddelen, medicijnen, PFAS en insecticiden), kleur en selectieve zouten, maar ook bacteriën, virussen en nanoplastics uit vervuild water.

Belangrijk kenmerk van de technologie is dat water in één stap wordt behandeld. Ze verbruikt daarbij, zo is de claim, aanzienlijk minder energie en voorkomt het gebruik van chemicaliën in vergelijking met traditionele methodes.

De fabriek in Hengelo, waarvan het dak vol ligt met 1.350 zonne­panelen, heeft een productiecapaciteit van 50.000 mem­braanmodules per jaar met de mogelijkheid om deze uit te breiden tot 120.000. Tot dusverre produceerde de producent de membranen in Enschede, maar daar was de productiecapaciteit niet langer toereikend.

 

 

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.