0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Maarten van der Weijden gaat komende zomer opnieuw proberen de Elfstedentocht te zwemmen. Wetterskip Fryslân zal in de aanloop met de langeafstandszwemmer activiteiten op touw zetten waarin aandacht wordt gevraagd voor schoon water.

Van der Weijden heeft aan de NOS verteld dat hij een nieuwe poging zal wagen om de tocht langs de elf steden in Friesland te zwemmen. Voornaamste drijfveer is opnieuw het inzamelen van geld voor kankeronderzoek. Vorig jaar leverde zijn actie 5 miljoen euro op. Van der Weijden wil er een jaarlijks evenement van maken.

De Elfstedenzwemtocht wordt komende zomer van 21 tot en met 24 juni gehouden, dat is twee maanden eerder dan vorig jaar toen de zwemmer in augustus aan zijn poging begon. Een reden om eerder te water te gaan is het feit dat de nachten korter zijn. Opzet is bovendien om de tocht van 200 kilometer in 4 dagen te volbrengen, vorig jaar was de inzet om het in 3 dagen te doen.

Meezwemmen
Net als vorig jaar is het de bedoeling dat mensen meezwemmen. Als het aan Van der Weijden ligt zijn dat er 3.000. Vorig jaar waren zo’n 1.600 mensen van plan om delen van de tocht mee te zwemmen, maar dat ging niet door omdat Wetterskip Fryslân een te hoge concentratie E.coli-bacteriën had gemeten in het water.

DEF Jan Roelsma 180 vk Jan RoelsmaDit keer moet het wel lukken. De zwemmers mogen mee gaan zwemmen als Van der Weijden in Stavoren is aangekomen. In die stad wordt op 17 mei met een feestelijke bijeenkomst het zwemwaterseizoen geopend, vertelt Jan Roelsma, coördinator waterkwaliteit bij Wetterskip Fryslân. Dat evenement zal worden opgeluisterd door Van der Weijden, daarnaast gaat er een uitnodiging de deur uit naar burgemeesters, dijkgraven en de commissaris van de Koning, vertelt Roelsma.

Schoon water
“Stavoren is dezelfde locatie waar Maarten het landelijk record meezwemmen wil halen”, laat Roelsma weten. De coördinator waterkwaliteit is al geruime tijd in gesprek met de langeafstandszwemmer om de Elfstedentocht opnieuw te gaan zwemmen.

De nieuwe zwemtocht biedt het waterschap de mogelijkheden aandacht te vragen voor schoon water. Roelsma: “We gaan gezamenlijk wat activiteiten in gang zetten die met schoon water te maken hebben.”

 

MEER INFORMATIE
Artikel in H2O Maarten van der Weijden over zwemmen in vies water: ‘Voor de start een handje Norit’

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het