0
0
0
s2sdefault

De leden van de vakbonden FNV Overheid en CNV hebben ingestemd met het cao-akkoord dat is overeengekomen met de werkgevers. Ook de leden van de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) zijn akkoord.

Van de vakbondsleden ging ruim 90 procent akkoord, de leden van de Vwww stemden unaniem in met de overeenkomst die de onderhandelaars begin april bereikten. De cao heeft een looptijd van 1 jaar, van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Het groene licht van vakbonden en werkgevers betekent dat per 1 januari 2021 de salarissen en schaalbedragen met 50 euro stijgen en het percentage Individueel Keuze Budget (IKB) met 0,5 procent. De 50 euro extra en het IKB-percentage wordt met terugwerkende kracht uitgekeerd bij de salarisbetaling van juni 2021. Per 1 juli 2021 stijgt het IKB-percentage nogmaals met 0,5 procent.

Verder is overeengekomen dat het persoonsgebonden basisbudget (PBB) wordt verhoogd van 5.000 euro naar minimaal 6.000 euro voor 5 jaar. Voorts wordt de berekeningsgrondslag voor berekening van de toelage wachtdienst per uur verhoogd van salarisschaal 6 naar salarisschaal 9.

Aanvullend op de Wet WIEG is afgesproken het salaris aan te vullen tot 100 procent van het salaris tijdens het aanvullend geboorteverlof. Ook is afgesproken om 5 mei in lustrumjaren als feestdag aan te merken.

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om naast het kopen van IKB-verlof ook vitaliteitsuren te sparen: door inzet van 50 procent van het PBB (6.000 euro per 5 jaar) voor medewerkers die op 1 januari 2021 jonger dan 58 jaar waren; en door inzet van het gehele PBB (6.000 euro per 5 jaar) voor medewerkers die op 1 januari 2021 58 jaar of ouder waren.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De reactie met betrekking tot beperkt zijn tot kano's en vlotten is niet correct. Ik ben met mijn boot van 10 x 3.5 meter gevaren tot aan Hardenberg, geen probleem.
Goedkoop en effectief lijkt mij "Cloud Seeding". Schiet in overleg met meteorologische dienst een raket met droogijs de wolken in boven een minder gevoelig gebied en laat het daar alvast lekker uitregenen.
Ik las ergens dat een stuwmeer vol was. Dit had voor deze regenperiode deels geleegd moeten worden. Nu moest dit stuwmeer zijn sluizen openen tijdens de regenval wat de ramp heeft verergerd.
Dit is goed nieuws dat de Tweede Kamer akkoord gaat met de afschaffing van de geborgde zetels in het bestuur van de waterschappen. De geborgde zetels waren ons - als democratisch gekozen bestuursleden - altijd een doorn in het oog.
Gisela Döll, Oud-bestuurslid HH Delfland
@Hans MiddendorpKlopt niet Hans. Zoals altijd ben je weer stigmatiserend bezig. Bedrijven worden helemaal niet ontzien in waterheffing. Er is alleen een klein probleem juist bij kleine bedrijven. En dat juist stip ik aan. Ik wil ook nog even beklemtonen als geborgd AB lid voor bedrijven, dus hoe zuiver wil je het hebben?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.