secundair logo knw 1

Foto: Rijkswaterstaat

Waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier heeft vrijdag (29 september) de Bijhouwersprijs 2017 in ontvangst genomen. De prijs voor landschapsarchitectuur wordt eens in de 3 jaar uitgereikt.

De Bijhouwersprijs bestaat uit een geldbedrag van 25.000 euro. De prijs wordt toegekend voor bijzondere verdiensten in de tuin- en landschapsarchitectuur. Volgens de jury is de manier waarop ‘het verlangen naar ruimtelijke kwaliteit’ in de projecten van Ruimte voor de Rivier is verankerd, een goed voorbeeld voor andere organisaties. ‘Dankzij Ruimte voor de Rivier staat ruimtelijke kwaliteit niet meer ter discussie.’

Cor Beekmans van Ruimte voor de Rivier Ontwerpers, projectmanagers, belanghebbenden en bestuurders hebben nauw samengewerkt, met veel positieve volharding. Het resultaat mag er zijn: de bewoners van het rivierengebied waarderen hun nieuwe woonomgeving enorm. We hebben het Nederlandse rivierengebied weer op de kaart gezet.’ Beekmans hoopt dat de ervaringen en inzichten uit Ruimte voor de Rivier over de waarde van ruimtelijke kwaliteit worden meegenomen in de nieuwe waterveiligheidsprojecten.

Ruimte voor de Rivier heeft op 34 plekken aan de grote rivieren ruimte aan het water teruggegeven, waardoor de waterstand is verlaagd. Het programma heeft een budget van 2,4 miljard euro en maakt deel uit van het Deltaplan Waterveiligheid.

Meer informatie over Ruimte voor de Rivier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...