secundair logo knw 1

Foto: Rijkswaterstaat

Waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier heeft vrijdag (29 september) de Bijhouwersprijs 2017 in ontvangst genomen. De prijs voor landschapsarchitectuur wordt eens in de 3 jaar uitgereikt.

De Bijhouwersprijs bestaat uit een geldbedrag van 25.000 euro. De prijs wordt toegekend voor bijzondere verdiensten in de tuin- en landschapsarchitectuur. Volgens de jury is de manier waarop ‘het verlangen naar ruimtelijke kwaliteit’ in de projecten van Ruimte voor de Rivier is verankerd, een goed voorbeeld voor andere organisaties. ‘Dankzij Ruimte voor de Rivier staat ruimtelijke kwaliteit niet meer ter discussie.’

Cor Beekmans van Ruimte voor de Rivier Ontwerpers, projectmanagers, belanghebbenden en bestuurders hebben nauw samengewerkt, met veel positieve volharding. Het resultaat mag er zijn: de bewoners van het rivierengebied waarderen hun nieuwe woonomgeving enorm. We hebben het Nederlandse rivierengebied weer op de kaart gezet.’ Beekmans hoopt dat de ervaringen en inzichten uit Ruimte voor de Rivier over de waarde van ruimtelijke kwaliteit worden meegenomen in de nieuwe waterveiligheidsprojecten.

Ruimte voor de Rivier heeft op 34 plekken aan de grote rivieren ruimte aan het water teruggegeven, waardoor de waterstand is verlaagd. Het programma heeft een budget van 2,4 miljard euro en maakt deel uit van het Deltaplan Waterveiligheid.

Meer informatie over Ruimte voor de Rivier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.