secundair logo knw 1

Koning Willem-Alexander en de Belgische koning Filip zijn op woensdagochtend 30 november aanwezig tijdens het plenaire gedeelte (9.30 tot 10.30 uur) van het tweede grensoverschrijdende Belgisch-Nederlandse Watersymposium. Het koninklijk bezoek past in het officiële staatsbezoek dat de Belgische koning en zijn vrouw Mathilde eind november aan Nederland brengen.

Het Belgisch-Nederlandse Watersymposium wordt gehouden in Eindhoven en georganiseerd door het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa), de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW) en Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).

Thema van het symposium is 'Robuuste watersystemen en circulaire economie'. De Europese innovatieprogramma's voor 2018-2020 zijn in voorbereiding. Daarom is dit hét moment voor de ondernemingen en kennisinstellingen om samen met de overheid de krachten te bundelen en grensoverschrijdende samenwerking op te zetten.

Het watersymposium is gericht op matchmaking tussen de Belgische en Nederlandse deelnemers om zo concrete gezamenlijke projecten te initiëren en kennis uit te wisselen. De deelnemers aan het symposium zijn industriële procestechnologen, watertechnologen, water- en utilitymanagers en vertegenwoordigers van de toeleverende industrie.
Het programma bestaat uit een plenair deel en twee rondes parallelle sessies en wordt afgesloten met een borrel.
Voor meer informatie: SKIW, Johan Van Mourik, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E
en meer uitgebreid programma is te vinden op de website van Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.