secundair logo knw 1

Koning Willem-Alexander en de Belgische koning Filip zijn op woensdagochtend 30 november aanwezig tijdens het plenaire gedeelte (9.30 tot 10.30 uur) van het tweede grensoverschrijdende Belgisch-Nederlandse Watersymposium. Het koninklijk bezoek past in het officiële staatsbezoek dat de Belgische koning en zijn vrouw Mathilde eind november aan Nederland brengen.

Het Belgisch-Nederlandse Watersymposium wordt gehouden in Eindhoven en georganiseerd door het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa), de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW) en Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).

Thema van het symposium is 'Robuuste watersystemen en circulaire economie'. De Europese innovatieprogramma's voor 2018-2020 zijn in voorbereiding. Daarom is dit hét moment voor de ondernemingen en kennisinstellingen om samen met de overheid de krachten te bundelen en grensoverschrijdende samenwerking op te zetten.

Het watersymposium is gericht op matchmaking tussen de Belgische en Nederlandse deelnemers om zo concrete gezamenlijke projecten te initiëren en kennis uit te wisselen. De deelnemers aan het symposium zijn industriële procestechnologen, watertechnologen, water- en utilitymanagers en vertegenwoordigers van de toeleverende industrie.
Het programma bestaat uit een plenair deel en twee rondes parallelle sessies en wordt afgesloten met een borrel.
Voor meer informatie: SKIW, Johan Van Mourik, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E
en meer uitgebreid programma is te vinden op de website van Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.