0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

Welke straten staan het meest onder water bij extreme buien en waar wordt het ’t warmst tijdens hete zomers? Hoogheemraadschap Rijnland heeft het in een Klimaatatlas gedetailleerd in kaart gebracht.

Bij extreme regenval zijn verscheidene straten in de binnenstad van Leiden onbegaanbaar, maar andere juist prima te gebruiken. Op echt hete dagen heeft de ene wijk veel meer last van hittestress dan de andere. Hetzelfde geldt voor wateroverlast bij extreme buien.

Tot op straatniveau heeft het hoogheemraadschap van Rijnland in de Klimaatatlas aangegeven hoe de gevolgen van extreme hitte of piekbuien eruitzien in het gehele werkgebied. Ook zijn de hoogteverschillen en het bodemgebruik in beeld gebracht.

Het hoogheemraadschap heeft de atlas ontworpen om de gemeenten in het beheersgebied te helpen de ‘klimaatopgave’ in beeld te brengen. Door de knelpunten gedetailleerd in beeld te brengen, kunnen gemeenten en waterschappen werken aan een concrete klimaatadaptatiestrategie.

Klik hier voor de Klimaatatlas van het hoogheemraadschap van Rijnland

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het