0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Zo’n duizend kinderen hebben zandkastelen gebouwd tijdens de Battle of the Beach. Het evenement is bedoeld om leerlingen van basisscholen in het kustgebied meer bewust te maken van waterveiligheid.

De strijd vond gisteren op twee verschillende locaties plaats: op het strand bij Langevelderslag (Noordwijk) en bij strandopgang Molenslag (Monster). Het is voor de zesde jaar op rij dat een aantal waterschappen, provincies en gemeenten de Battle of the Beach organiseerde. Het maritieme aannemersbedrijf Van Oord trad op als hoofdsponsor.

In totaal deden ongeveer duizend kinderen mee. De deelnemers konden in drie categorieën prijzen winnen: het sterkste zandkasteel, het mooiste zandkasteel en de meest creatieve samenwerking. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zij eerst op school een gastles gekregen van een medewerker van het waterschap.

In Noordwijk waren 530 kinderen van tien basisscholen actief. De teams hadden een uur de tijd om zandkastelen met daaromheen dijken of geulen te bouwen. Daarna was het wachten welke creatie het langst zou standhouden tegen het opkomende water. De prijzen gingen naar de Dijkenduivels van de Zevensprong uit Houten (sterkste zandkasteel), de Schildguards van de Christelijke opleidingsschool uit Katwijk (meest creatieve kasteel) en de Beach Girls van de Voorwegschool uit Heemstede (beste samenwerking).

Dijkgraaf Gerhard van den Top van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht was in Noordwijk een van de juryleden. “De Battle of the Beach is elk jaar weer een prachtig evenement, waarbij kinderen op een speelse en uitdagende manier ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is en hoe waterschappen ons land beschermen. Leven onder de zeespiegel gaat tenslotte niet vanzelf.”

In Monster deden ruim 450 leerlingen van acht scholen mee. De trofee voor sterkste kasteel werd een prooi voor een team van de Bernadetteschool uit Naaldwijk. Ook de Beatrixschool uit Pijnacker en OBS Helen Parkhurst uit Den Haag vielen in de prijzen. Het Haagse team won de creativiteitsprijs met een combinatie van een kasteel en een bikini van zand.

 

MEER INFORMATIE
Bericht op site Ons Water
Video van battle in Monster
Video van battle in Noordwijk

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Redelijk resultaat maar wel een tegenvaller, gezien de eis van FNV van 5% publiekelijk bekent gemaakt afgelopen week. En waarbij Rutte ook aangeeft dat de cao lonen forser moeten gaan stijgen, dan is 2,5% per 1 januari het eerste half jaar een doekje voor het bloeden, en dan pas half jaar later er nog 1% bij.
Alles wat je hoort en leest, strookt dan niet met dit resultaat. Wanneer mogen we nu eens echt mee gaan profiteren nu het met de welvaart zo enorm goed gaat?
Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het