secundair logo knw 1

Ruim 500 kinderen bouwden zandkastelen met dijken in Noordwijk I Foto: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Zo’n duizend kinderen hebben zandkastelen gebouwd tijdens de Battle of the Beach. Het evenement is bedoeld om leerlingen van basisscholen in het kustgebied meer bewust te maken van waterveiligheid.

De strijd vond gisteren op twee verschillende locaties plaats: op het strand bij Langevelderslag (Noordwijk) en bij strandopgang Molenslag (Monster). Het is voor de zesde jaar op rij dat een aantal waterschappen, provincies en gemeenten de Battle of the Beach organiseerde. Het maritieme aannemersbedrijf Van Oord trad op als hoofdsponsor.

In totaal deden ongeveer duizend kinderen mee. De deelnemers konden in drie categorieën prijzen winnen: het sterkste zandkasteel, het mooiste zandkasteel en de meest creatieve samenwerking. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zij eerst op school een gastles gekregen van een medewerker van het waterschap.

In Noordwijk waren 530 kinderen van tien basisscholen actief. De teams hadden een uur de tijd om zandkastelen met daaromheen dijken of geulen te bouwen. Daarna was het wachten welke creatie het langst zou standhouden tegen het opkomende water. De prijzen gingen naar de Dijkenduivels van de Zevensprong uit Houten (sterkste zandkasteel), de Schildguards van de Christelijke opleidingsschool uit Katwijk (meest creatieve kasteel) en de Beach Girls van de Voorwegschool uit Heemstede (beste samenwerking).

Dijkgraaf Gerhard van den Top van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht was in Noordwijk een van de juryleden. “De Battle of the Beach is elk jaar weer een prachtig evenement, waarbij kinderen op een speelse en uitdagende manier ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is en hoe waterschappen ons land beschermen. Leven onder de zeespiegel gaat tenslotte niet vanzelf.”

In Monster deden ruim 450 leerlingen van acht scholen mee. De trofee voor sterkste kasteel werd een prooi voor een team van de Bernadetteschool uit Naaldwijk. Ook de Beatrixschool uit Pijnacker en OBS Helen Parkhurst uit Den Haag vielen in de prijzen. Het Haagse team won de creativiteitsprijs met een combinatie van een kasteel en een bikini van zand.

 

MEER INFORMATIE
Bericht op site Ons Water
Video van battle in Monster
Video van battle in Noordwijk

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...