0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Zo’n duizend kinderen hebben zandkastelen gebouwd tijdens de Battle of the Beach. Het evenement is bedoeld om leerlingen van basisscholen in het kustgebied meer bewust te maken van waterveiligheid.

De strijd vond gisteren op twee verschillende locaties plaats: op het strand bij Langevelderslag (Noordwijk) en bij strandopgang Molenslag (Monster). Het is voor de zesde jaar op rij dat een aantal waterschappen, provincies en gemeenten de Battle of the Beach organiseerde. Het maritieme aannemersbedrijf Van Oord trad op als hoofdsponsor.

In totaal deden ongeveer duizend kinderen mee. De deelnemers konden in drie categorieën prijzen winnen: het sterkste zandkasteel, het mooiste zandkasteel en de meest creatieve samenwerking. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zij eerst op school een gastles gekregen van een medewerker van het waterschap.

In Noordwijk waren 530 kinderen van tien basisscholen actief. De teams hadden een uur de tijd om zandkastelen met daaromheen dijken of geulen te bouwen. Daarna was het wachten welke creatie het langst zou standhouden tegen het opkomende water. De prijzen gingen naar de Dijkenduivels van de Zevensprong uit Houten (sterkste zandkasteel), de Schildguards van de Christelijke opleidingsschool uit Katwijk (meest creatieve kasteel) en de Beach Girls van de Voorwegschool uit Heemstede (beste samenwerking).

Dijkgraaf Gerhard van den Top van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht was in Noordwijk een van de juryleden. “De Battle of the Beach is elk jaar weer een prachtig evenement, waarbij kinderen op een speelse en uitdagende manier ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is en hoe waterschappen ons land beschermen. Leven onder de zeespiegel gaat tenslotte niet vanzelf.”

In Monster deden ruim 450 leerlingen van acht scholen mee. De trofee voor sterkste kasteel werd een prooi voor een team van de Bernadetteschool uit Naaldwijk. Ook de Beatrixschool uit Pijnacker en OBS Helen Parkhurst uit Den Haag vielen in de prijzen. Het Haagse team won de creativiteitsprijs met een combinatie van een kasteel en een bikini van zand.

 

MEER INFORMATIE
Bericht op site Ons Water
Video van battle in Monster
Video van battle in Noordwijk

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het