0
0
0
s2smodern

Zo’n duizend kinderen hebben zandkastelen gebouwd tijdens de Battle of the Beach. Het evenement is bedoeld om leerlingen van basisscholen in het kustgebied meer bewust te maken van waterveiligheid.

De strijd vond gisteren op twee verschillende locaties plaats: op het strand bij Langevelderslag (Noordwijk) en bij strandopgang Molenslag (Monster). Het is voor de zesde jaar op rij dat een aantal waterschappen, provincies en gemeenten de Battle of the Beach organiseerde. Het maritieme aannemersbedrijf Van Oord trad op als hoofdsponsor.

In totaal deden ongeveer duizend kinderen mee. De deelnemers konden in drie categorieën prijzen winnen: het sterkste zandkasteel, het mooiste zandkasteel en de meest creatieve samenwerking. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zij eerst op school een gastles gekregen van een medewerker van het waterschap.

In Noordwijk waren 530 kinderen van tien basisscholen actief. De teams hadden een uur de tijd om zandkastelen met daaromheen dijken of geulen te bouwen. Daarna was het wachten welke creatie het langst zou standhouden tegen het opkomende water. De prijzen gingen naar de Dijkenduivels van de Zevensprong uit Houten (sterkste zandkasteel), de Schildguards van de Christelijke opleidingsschool uit Katwijk (meest creatieve kasteel) en de Beach Girls van de Voorwegschool uit Heemstede (beste samenwerking).

Dijkgraaf Gerhard van den Top van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht was in Noordwijk een van de juryleden. “De Battle of the Beach is elk jaar weer een prachtig evenement, waarbij kinderen op een speelse en uitdagende manier ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is en hoe waterschappen ons land beschermen. Leven onder de zeespiegel gaat tenslotte niet vanzelf.”

In Monster deden ruim 450 leerlingen van acht scholen mee. De trofee voor sterkste kasteel werd een prooi voor een team van de Bernadetteschool uit Naaldwijk. Ook de Beatrixschool uit Pijnacker en OBS Helen Parkhurst uit Den Haag vielen in de prijzen. Het Haagse team won de creativiteitsprijs met een combinatie van een kasteel en een bikini van zand.

 

MEER INFORMATIE
Bericht op site Ons Water
Video van battle in Monster
Video van battle in Noordwijk

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.
"...in China een oppervlak van 24 km2 [5]. In de toekomst zullen zonneparken van deze grootte naar verwachting ook in Nederland te zien zijn."
Nou nee. Zonneparken van 2.400 ha komen er NOOIT in Nederland want dat is ruimtelijk onacceptabel. Ik denk dat het bij 200 ha wel ophoudt. Ik denk ook dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen drijvende systemen op natuurlijke waterpartijen (waar onderzoek gewenst is) en systemen op water zonder natuurwaarden zoals nieuw aangelegde zandputten/grindgaten, koelwater/industriewaterbekkens, slibreservoirs, drinkwaterbekkens en overloopgebieden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.