0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De watersector laat zich niet onbetuigd tijdens Girlsday. Zo komen ruim vijftig meisjes morgen op bezoek bij de WaterCampus in Leeuwarden. Ook diverse waterschappen zetten hun deuren open.

Girlsday is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement. De dag is bedoeld om meer meiden uit het basis- en voortgezet onderwijs te interesseren voor bètawetenschap, techniek en ICT. Aan de editie van morgen (12 april) doen meer dan elfduizend meisjes van tien tot vijftien jaar mee.

Zo’n 350 bedrijven en organisaties organiseren allerlei activiteiten, zoals het in elkaar zetten van een Formule 1 wagen, het maken van olifantentandpasta en het besturen van een menselijke robot. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent de dag samen met 75 meisjes bij het bouwbedrijf BAM. Ze doet dit met hulp van een HoloLens.

Ruim vijftig meisjes maken op de WaterCampus in Leeuwarden kennis met watertechnologie. Zij leren onder meer over de meting van PH-waardes, de reiniging van afvalwater en hoe van zout water zoet water te maken. Het gaat om tweedeklassers havo en vwo van twee scholen uit Leeuwarden en Wieringerwerf.

De activiteiten worden georganiseerd door Wetsus en Centre of Expertise Water Technology (CEW). De scholieren werken met proefopstellingen in het laboratorium van Wetsus en het Waterapplicatiecentrum. Ook kunnen ze speeddaten met werknemers van Wetsus, CEW en andere partners in de WaterCampus.

De waterschappen zijn goed vertegenwoordigd op Girlsday. Waterschap Rivierenland leert meisjes in Tiel meer over de oer-Nederlandse strijd tegen het water. Andere deelnemers zijn Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Hunze en Aa's, Scheldestromen en Vechtstromen.

Vanuit de drinkwaterhoek is er minder belangstelling, maar Evides Waterbedrijf en Waterbedrijf Groningen zijn wel van de partij. Ook Waternet verwelkomt jonge meiden. Verder doen advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen en technologiebedrijven mee aan Girlsday.

Meer informatie

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag