secundair logo knw 1

Voor frisse maar nog niet rijpe ideeën is er de aanmoedigingsprijs De Dromenvanger I Beeld: Unie van Waterschappen

Wie wil meedingen naar de Waterinnovatieprijs 2019, kan tot 7 oktober een creatief project of vernieuwende techniek insturen. Er zijn in vier reguliere categorieën prijzen te winnen. Verder komen frisse ideeën die nog niet helemaal rijp zijn, in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs De Dromenvanger.

De Waterinnovatieprijs is bedoeld voor innovatieve waterprojecten die goed passen in de taken van waterschappen. De wedstrijd is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank. Zij reiken in vier reguliere categorieën de prijs uit: Waterveiligheid, Schoon water, Voldoende water en (dit jaar voor het eerst) Digitale transformatie.

De inschrijving voor de Waterinnovatieprijs is nu geopend. Het indienen van een innovatie is mogelijk tot maandag 7 oktober. Nieuw is de aanmoedigingsprijs De Dromenvanger. Hiervoor kunnen frisse en vernieuwende ideeën die nog niet in ontwikkeling zijn, worden ingebracht.

Nominaties bekend bij Deltacongres
Vicevoorzitter Hein Pieper van de Unie van Waterschappen wijst erop dat door te innoveren problemen beter en goedkoper worden opgelost. “De waterschappen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om waterbeheer beter, goedkoper en duurzamer te maken. Met de Waterinnovatieprijs hopen we hiervoor veel goede ideeën binnen te krijgen.”

Een zwaar bezette vakjury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, buigt zich na het sluiten van de inschrijvingstermijn over de inzendingen in de vier reguliere categorieën. De jury beoordeelt de inzendingen op hun vernieuwende, duurzame en baanbrekende karakter. De nominaties - drie per categorie - worden bekendgemaakt tijdens het Deltacongres van 14 november in Goes.

Prijsuitreiking op Waterinnovatiefestival
Een kleine maand later is bekend wie volgens de jury hebben gewonnen. De feestelijke prijsuitreiking is op het Waterinnovatiefestival, dat plaatsvindt op donderdag 12 december in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De winnaars worden beloond met een glaskunstwerk van kunstenaar Gert Bullée.

Tegelijkertijd wordt de publieksprijs voor een innovatief project uitgereikt. Hiervoor kan iedereen van half november tot en met 9 december online stemmen. De aanwezigen tijdens het Waterinnovatiefestival bepalen wie De Dromenvanger krijgt. Eerder is al van elke inzender in deze bijzondere categorie een vlogje geplaatst op het Youtube-kanaal van de Unie van Waterschappen.

 

MEER INFORMATIE
Nieuwsbericht Unie van Waterschappen
Website Waterinnovatieprijs
Eerder bericht over Waterinnovatieprijs 2019
Bericht over winnaars in 2018
 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.
Geweldig resultaat. Draagt mijn handelen bij aan een Drinkbare Rivier of niet? Dat is de simpele vraag.
Goed artikel. Maar waar het om gaat is de instandhouding, verbetering of vergroting van natuur. Niet om perspectief voor de boer. Uiteraard: als boeren kunnen en willen veranderen, dan is het prima als ze ook natuur gaan beheren. Maar dat moet niet het uitgangspunt zijn: de natuur staat voorop.