0
0
0
s2smodern

Wie wil meedingen naar de Waterinnovatieprijs 2019, kan tot 7 oktober een creatief project of vernieuwende techniek insturen. Er zijn in vier reguliere categorieën prijzen te winnen. Verder komen frisse ideeën die nog niet helemaal rijp zijn, in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs De Dromenvanger.

De Waterinnovatieprijs is bedoeld voor innovatieve waterprojecten die goed passen in de taken van waterschappen. De wedstrijd is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank. Zij reiken in vier reguliere categorieën de prijs uit: Waterveiligheid, Schoon water, Voldoende water en (dit jaar voor het eerst) Digitale transformatie.

De inschrijving voor de Waterinnovatieprijs is nu geopend. Het indienen van een innovatie is mogelijk tot maandag 7 oktober. Nieuw is de aanmoedigingsprijs De Dromenvanger. Hiervoor kunnen frisse en vernieuwende ideeën die nog niet in ontwikkeling zijn, worden ingebracht.

Nominaties bekend bij Deltacongres
Vicevoorzitter Hein Pieper van de Unie van Waterschappen wijst erop dat door te innoveren problemen beter en goedkoper worden opgelost. “De waterschappen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om waterbeheer beter, goedkoper en duurzamer te maken. Met de Waterinnovatieprijs hopen we hiervoor veel goede ideeën binnen te krijgen.”

Een zwaar bezette vakjury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, buigt zich na het sluiten van de inschrijvingstermijn over de inzendingen in de vier reguliere categorieën. De jury beoordeelt de inzendingen op hun vernieuwende, duurzame en baanbrekende karakter. De nominaties - drie per categorie - worden bekendgemaakt tijdens het Deltacongres van 14 november in Goes.

Prijsuitreiking op Waterinnovatiefestival
Een kleine maand later is bekend wie volgens de jury hebben gewonnen. De feestelijke prijsuitreiking is op het Waterinnovatiefestival, dat plaatsvindt op donderdag 12 december in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De winnaars worden beloond met een glaskunstwerk van kunstenaar Gert Bullée.

Tegelijkertijd wordt de publieksprijs voor een innovatief project uitgereikt. Hiervoor kan iedereen van half november tot en met 9 december online stemmen. De aanwezigen tijdens het Waterinnovatiefestival bepalen wie De Dromenvanger krijgt. Eerder is al van elke inzender in deze bijzondere categorie een vlogje geplaatst op het Youtube-kanaal van de Unie van Waterschappen.

 

MEER INFORMATIE
Nieuwsbericht Unie van Waterschappen
Website Waterinnovatieprijs
Eerder bericht over Waterinnovatieprijs 2019
Bericht over winnaars in 2018
 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.