secundair logo knw 1

Het beste artikel over de stedelijke watercyclus in 2016 wordt beloond met de Jaap van der Graaf-prijs. De uiterste inzenddatum is 31 oktober.

Deze prijs gaat naar de student of onderzoeker die dit jaar het beste Engelstalige artikel over de stedelijke watercyclus (drinkwater, afvalwater en riolering) heeft geschreven. Het onderwerp moet praktisch toepasbaar zijn en in een peer reviewed tijdschrift zijn gepubliceerd. Inzenden is mogelijk tot en met 31 oktober. Auteurs van alle nationaliteiten kunnen deelnemen. De prijs wordt op 13 januari 2017 uitgereikt. De winnaar krijgt 5.000 euro en een glaskunstwerk.

De onderscheiding wordt voor de achtste keer toegekend. Ze is een gezamenlijk initiatief van de TU Delft en het advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. De prijs is genoemd naar prof. ir. Jaap van der Graaf. Hij was van 1989 tot 2009 hoogleraar in de Behandeling van Afvalwater aan de TU Delft en van 1988 tot 2003 algemeen directeur van Witteveen+Bos. Het doel is om de Nederlandse expertise op het gebied van de stedelijke watercyclus verder te profileren. De winnende auteur moet het geldbedrag gebruiken voor dit doel.

Neem voor meer informatie contact op met jurysecretaris Ralph Lindeboom van de TU Delft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.