Het beste artikel over de stedelijke watercyclus in 2016 wordt beloond met de Jaap van der Graaf-prijs. De uiterste inzenddatum is 31 oktober.
Deze prijs gaat naar de student of onderzoeker die dit jaar het beste Engelstalige artikel over de stedelijke watercyclus (drinkwater, afvalwater en riolering) heeft geschreven. Het onderwerp moet praktisch toepasbaar zijn en in een peer reviewed tijdschrift zijn gepubliceerd. Inzenden is mogelijk tot en met 31 oktober. Auteurs van alle nationaliteiten kunnen deelnemen. De prijs wordt op 13 januari 2017 uitgereikt. De winnaar krijgt 5.000 euro en een glaskunstwerk.
De onderscheiding wordt voor de achtste keer toegekend. Ze is een gezamenlijk initiatief van de TU Delft en het advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. De prijs is genoemd naar prof. ir. Jaap van der Graaf. Hij was van 1989 tot 2009 hoogleraar in de Behandeling van Afvalwater aan de TU Delft en van 1988 tot 2003 algemeen directeur van Witteveen+Bos. Het doel is om de Nederlandse expertise op het gebied van de stedelijke watercyclus verder te profileren. De winnende auteur moet het geldbedrag gebruiken voor dit doel.
Neem voor meer informatie contact op met jurysecretaris Ralph Lindeboom van de TU Delft,
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.