0
0
0
s2smodern

De innovatieve sluis bij Junne werd een maand geleden in gebruik genomen. Dit weekend kon de sluis circa 24 uur niet bediend worden door een afgebroken waterpeilmeter. Het was de eerste keer dat de innovatieve sluis haperde nadat de opening moest worden uitgesteld door softwareproblemen.

De innovatieve sluizen Junne en Mariënberg maken de Vecht voor het eerst in honderd jaar weer bevaarbaar van Zwolle tot aan de Duitse grens. Ze zijn niet voorzien van klassieke sluisdeuren, maar van vlinderkleppen om het schutten van de sluis te regelen. De kleppen worden op peil gehouden, liggen onder water en overbruggen het hoogteverschil.

Kinderziekte
“Door een mechanisch probleem kon de sluis vanaf zondagmiddag 24 uur niet bediend worden,” vertelt Martin Hilferink, woordvoerder van Waterschap Vechtstromen. “Een waterpeilmeter bleek te zijn losgeraakt. De toezichthouder heeft de storing meteen doorgegeven, maar het kost dan even tijd om het euvel te vinden en te verhelpen”.

Hilferink noemt het vervelend dat de nieuwe sluis midden in het vaarseizoen even buiten gebruik was. “Maar dit zijn de kinderziektes die horen bij een innovatief concept. Bedenk wel dat sluizen als deze nergens ter wereld bestaan”.

MEER INFORMATIE
Innovatieve sluizen maken Vecht van Zwolle tot Duitse grens bevaarbaar

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Mag de natuur ook de natuur nog zijn? Waarom zou men zeegras willen opdringen? Zonde van de geïnvesteerde menskracht en publieke middelen.
Heel mooi, oevers die beplant zijn met oeverplanten die vanaf de kant schuin de sloot in lopen, maar hoe zit het met het maaibeleid van deze oevers? Machines, maaiboten en maaiharken veroorzaken heel veel dierenleed, zoals verwondingen van watervogels, vissen, amfibieën etc met de dood daaropvolgend of blijvend letselschade /verminkingen. Kosten-batenplaatje heiligt de middelen. Dit zou ook zonder dierenleed kunnen, vind ik.
Is er geen ondernemer te interesseren in het vangen van deze beestjes en ze te verkopen voor consumptie? Ze zijn ook lekker, die rivierkreeftjes.
Mooi initiatief! Maar wat is eigenlijk de uitdaging? Of de aanleiding?
Lees niks over de bodemsamenstelling en die bepaalt welke soort planten er groeien.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het