0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De innovatieve sluis bij Junne werd een maand geleden in gebruik genomen. Dit weekend kon de sluis circa 24 uur niet bediend worden door een afgebroken waterpeilmeter. Het was de eerste keer dat de innovatieve sluis haperde nadat de opening moest worden uitgesteld door softwareproblemen.

De innovatieve sluizen Junne en Mariënberg maken de Vecht voor het eerst in honderd jaar weer bevaarbaar van Zwolle tot aan de Duitse grens. Ze zijn niet voorzien van klassieke sluisdeuren, maar van vlinderkleppen om het schutten van de sluis te regelen. De kleppen worden op peil gehouden, liggen onder water en overbruggen het hoogteverschil.

Kinderziekte
“Door een mechanisch probleem kon de sluis vanaf zondagmiddag 24 uur niet bediend worden,” vertelt Martin Hilferink, woordvoerder van Waterschap Vechtstromen. “Een waterpeilmeter bleek te zijn losgeraakt. De toezichthouder heeft de storing meteen doorgegeven, maar het kost dan even tijd om het euvel te vinden en te verhelpen”.

Hilferink noemt het vervelend dat de nieuwe sluis midden in het vaarseizoen even buiten gebruik was. “Maar dit zijn de kinderziektes die horen bij een innovatief concept. Bedenk wel dat sluizen als deze nergens ter wereld bestaan”.

MEER INFORMATIE
Innovatieve sluizen maken Vecht van Zwolle tot Duitse grens bevaarbaar

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het