secundair logo knw 1

Bedrijven of instellingen die innovatieve manieren hebben bedacht om anaerobe technologie toe te passen en zo afval(water) te behandelen, kunnen hun ideeën tot 30 maart indienen voor de Lettinga Award 2017.

De award wordt in oktober uitgereikt bij het World Congress on Anaerobic Digestion in Peking en bestaat uit een prijs van 10.000 euro.

De award wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en is genoemd naar Gatze Lettinga. Lettinga was jarenlang professor in Wageningen en is grondlegger van de biologische, anaerobe afvalwaterzuivering waarbij bacteriën - in afwezigheid van zuurstof - organische stof in het water omzetten naar biogas.

Het adviesbureau LeAF, een spin-off van de sectie Milieutechnologie van de Universiteit Wageningen, is samen met de bedrijven Paques en Biothane sponsor van de award. "Deze prijs is bedoeld om voorstellen die bijdragen aan een duurzamere samenleving te bevorderen en de ontwikkeling van innovatieve ideeën voor de toepassing van anaerobe technologie met stedelijk, industrieel of agrarisch afval(water) te stimuleren," zegt Darja Kragic Kok, milieutechnoloog bij LeAF.

Iedereen die actief is in de sector wordt uitgenodigd om mee te doen. In het verleden werd de prijs gewonnen door zowel commerciële bedrijven als universiteiten. Voorstellen kunnen tot 30 maart worden ingediend met een korte samenvatting en een filmpje. Daarna geeft de jury feedback op de beste vijf inzendingen. De indieners krijgen vervolgens de gelegenheid hun initiatief uitgebreider toe te lichten.


Meer informatie over de Lettinga Award en de selectieprocedure is hier te vinden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.