Bedrijven of instellingen die innovatieve manieren hebben bedacht om anaerobe technologie toe te passen en zo afval(water) te behandelen, kunnen hun ideeën tot 30 maart indienen voor de Lettinga Award 2017.

De award wordt in oktober uitgereikt bij het World Congress on Anaerobic Digestion in Peking en bestaat uit een prijs van 10.000 euro.

De award wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en is genoemd naar Gatze Lettinga. Lettinga was jarenlang professor in Wageningen en is grondlegger van de biologische, anaerobe afvalwaterzuivering waarbij bacteriën - in afwezigheid van zuurstof - organische stof in het water omzetten naar biogas.

Het adviesbureau LeAF, een spin-off van de sectie Milieutechnologie van de Universiteit Wageningen, is samen met de bedrijven Paques en Biothane sponsor van de award. "Deze prijs is bedoeld om voorstellen die bijdragen aan een duurzamere samenleving te bevorderen en de ontwikkeling van innovatieve ideeën voor de toepassing van anaerobe technologie met stedelijk, industrieel of agrarisch afval(water) te stimuleren," zegt Darja Kragic Kok, milieutechnoloog bij LeAF.

Iedereen die actief is in de sector wordt uitgenodigd om mee te doen. In het verleden werd de prijs gewonnen door zowel commerciële bedrijven als universiteiten. Voorstellen kunnen tot 30 maart worden ingediend met een korte samenvatting en een filmpje. Daarna geeft de jury feedback op de beste vijf inzendingen. De indieners krijgen vervolgens de gelegenheid hun initiatief uitgebreider toe te lichten.


Meer informatie over de Lettinga Award en de selectieprocedure is hier te vinden.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!