secundair logo knw 1

Bedrijven of instellingen die innovatieve manieren hebben bedacht om anaerobe technologie toe te passen en zo afval(water) te behandelen, kunnen hun ideeën tot 30 maart indienen voor de Lettinga Award 2017.

De award wordt in oktober uitgereikt bij het World Congress on Anaerobic Digestion in Peking en bestaat uit een prijs van 10.000 euro.

De award wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en is genoemd naar Gatze Lettinga. Lettinga was jarenlang professor in Wageningen en is grondlegger van de biologische, anaerobe afvalwaterzuivering waarbij bacteriën - in afwezigheid van zuurstof - organische stof in het water omzetten naar biogas.

Het adviesbureau LeAF, een spin-off van de sectie Milieutechnologie van de Universiteit Wageningen, is samen met de bedrijven Paques en Biothane sponsor van de award. "Deze prijs is bedoeld om voorstellen die bijdragen aan een duurzamere samenleving te bevorderen en de ontwikkeling van innovatieve ideeën voor de toepassing van anaerobe technologie met stedelijk, industrieel of agrarisch afval(water) te stimuleren," zegt Darja Kragic Kok, milieutechnoloog bij LeAF.

Iedereen die actief is in de sector wordt uitgenodigd om mee te doen. In het verleden werd de prijs gewonnen door zowel commerciële bedrijven als universiteiten. Voorstellen kunnen tot 30 maart worden ingediend met een korte samenvatting en een filmpje. Daarna geeft de jury feedback op de beste vijf inzendingen. De indieners krijgen vervolgens de gelegenheid hun initiatief uitgebreider toe te lichten.


Meer informatie over de Lettinga Award en de selectieprocedure is hier te vinden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Werken jullie wel samen met Drinkable Rivers Citizen Science?
Mooi initiatief om dit deze dringende oproep rechtstreeks aan onze oosterburen te doen. Absurd eigenlijk dat handhaver(s) met lege handen staan. Naast hogere kosten voor de DWB'en om PFAS te verwijderen, wordt de reststroom van de zuivering hierdoor ook lastiger en duurder verwerk-/loosbaar. Uiteindelijk is het helaas de gebonden drinkwaterklant die de rekening betaalt. RIWA-RIjn: succes met dit zo belangrijke lobbyprogramma!
Te gek voor woorden dat het drinkwater WMD niet goed is. Ik heb een zeldzame auto-immuunziekte en ben heel erg afhankelijk van goed en zeer schoon drinkwater. Als dit niet goed is kan ik nog sneller erg ziek worden en dat is lijkt mij niet de bedoeling. Mijn lichaam kan zelf niet zuiveren door mijn ziekte, ben dus echt afhankelijk van zuiveringsinstallatie van WMD. Dat moet gewoon goed zijn !
Daar betalen wij ook voor.
Interessant. Als ik naar het dashboard reageert het alleen niet als ik een gemeente selecteer.
En daarom heb ik dus een waterfilter voor thuis.