secundair logo knw 1

Hydraloop, het innovatieve in-huis waterrecyclingsysteem dat douche-, bad- en wasmachinewater opvangt, reinigt en desinfecteert, heeft de WIS-Award gewonnen. Het recyclesysteem werd vanmiddag uitgeroepen tot beste innovatie op de European Water Technology Week.

Volgens juryvoorzitter Cees Buisman is de Hydraloop een innovatie waar de wereld aan toe is. “De wereld heeft dit soort innovaties nodig. En wij denken ook dat jullie als bedrijf hier klaar voor zijn.”

Hydraloop bespaart water door 85 procent van het totale binnenshuis gebruikte huishoudelijk water te recyclen. Het water kan worden hergebruikt voor verschillende doeleinden zoals toiletspoeling, wasmachine en de tuin. In de visie van het bedrijf wordt er over twintig jaar geen huis meer gebouwd zonder een in-huis waterrecyclingsysteem.

Runner-up prijs
Hydraloop was met vier andere innovaties doorgedrongen tot de finale die plaatshad in het WTC Leeuwarden. De andere technieken waren de Sanitation Hub van Semilla, de Drop2Drink unit van DSD Water Solutions, de Freshwatermill van Solteq Energy BV en Crescendo van CirTec BV. Van deze innovaties kreeg Drop2Drink, een zuiveringssysteem dat regenwater geschikt maakt voor consumptie, de 'runner up-prijs'.

Met het winnen van de WIS-Award viel Hydraloop opnieuw in de prijzen. In januari won het recyclesysteem de innovatieprijs in de categorie Real Estate op de International Water Summit in Abu Dhabi.

Sales- en marketing director Sabine Stuiver van Hydraloop toonde zich ook na het winnen van de WIS-Award emotioneel: ”Hier heb ik geen woorden voor. Ik sta nog te trillen. We hebben hier zo hard aan gewerkt. We zijn hartstikke ambitieus en dit is een geweldige steun in de rug.” Ze won naast de eer een marketing- en PR-pakket ter waarde van 10.000 euro.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.