0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

Hydraloop, het innovatieve in-huis waterrecyclingsysteem dat douche-, bad- en wasmachinewater opvangt, reinigt en desinfecteert, heeft de WIS-Award gewonnen. Het recyclesysteem werd vanmiddag uitgeroepen tot beste innovatie op de European Water Technology Week.

Volgens juryvoorzitter Cees Buisman is de Hydraloop een innovatie waar de wereld aan toe is. “De wereld heeft dit soort innovaties nodig. En wij denken ook dat jullie als bedrijf hier klaar voor zijn.”

Hydraloop bespaart water door 85 procent van het totale binnenshuis gebruikte huishoudelijk water te recyclen. Het water kan worden hergebruikt voor verschillende doeleinden zoals toiletspoeling, wasmachine en de tuin. In de visie van het bedrijf wordt er over twintig jaar geen huis meer gebouwd zonder een in-huis waterrecyclingsysteem.

Runner-up prijs
De Hydraloop was met vier andere innovaties doorgedrongen tot de finale die plaatshad in het WTC Leeuwarden. De andere technieken waren de Sanitation Hub van Semilla, de Drop2Drink unit van DSD Water Solutions, de Freshwatermill van Solteq Energy BV en Crescendo van CirTec BV. Van deze innovaties kreeg de Drop2Drink, een zuiveringssysteem dat regenwater geschikt maakt voor consumptie, de 'runner up-prijs'.

Met het winnen van de WIS-Award viel de Hydraloop opnieuw in de prijzen. In januari won het recyclesysteem de innovatieprijs in de categorie Real Estate op de International Water Summit in Abu Dhabi.

Sales- en marketing director Sabine Stuiver van Hydraloop toonde zich ook na het winnen van de WIS-Award emotioneel: ”Hier heb ik geen woorden voor. Ik sta nog te trillen. We hebben hier zo hard aan gewerkt. We zijn hartstikke ambitieus en dit is een geweldige steun in de rug.” Ze won naast de eer een marketing- en PR-pakket ter waarde van 10.000 euro.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het