secundair logo knw 1

Hydraloop, het innovatieve in-huis waterrecyclingsysteem dat douche-, bad- en wasmachinewater opvangt, reinigt en desinfecteert, heeft de WIS-Award gewonnen. Het recyclesysteem werd vanmiddag uitgeroepen tot beste innovatie op de European Water Technology Week.

Volgens juryvoorzitter Cees Buisman is de Hydraloop een innovatie waar de wereld aan toe is. “De wereld heeft dit soort innovaties nodig. En wij denken ook dat jullie als bedrijf hier klaar voor zijn.”

Hydraloop bespaart water door 85 procent van het totale binnenshuis gebruikte huishoudelijk water te recyclen. Het water kan worden hergebruikt voor verschillende doeleinden zoals toiletspoeling, wasmachine en de tuin. In de visie van het bedrijf wordt er over twintig jaar geen huis meer gebouwd zonder een in-huis waterrecyclingsysteem.

Runner-up prijs
Hydraloop was met vier andere innovaties doorgedrongen tot de finale die plaatshad in het WTC Leeuwarden. De andere technieken waren de Sanitation Hub van Semilla, de Drop2Drink unit van DSD Water Solutions, de Freshwatermill van Solteq Energy BV en Crescendo van CirTec BV. Van deze innovaties kreeg Drop2Drink, een zuiveringssysteem dat regenwater geschikt maakt voor consumptie, de 'runner up-prijs'.

Met het winnen van de WIS-Award viel Hydraloop opnieuw in de prijzen. In januari won het recyclesysteem de innovatieprijs in de categorie Real Estate op de International Water Summit in Abu Dhabi.

Sales- en marketing director Sabine Stuiver van Hydraloop toonde zich ook na het winnen van de WIS-Award emotioneel: ”Hier heb ik geen woorden voor. Ik sta nog te trillen. We hebben hier zo hard aan gewerkt. We zijn hartstikke ambitieus en dit is een geweldige steun in de rug.” Ze won naast de eer een marketing- en PR-pakket ter waarde van 10.000 euro.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....