0
0
0
s2smodern

Afgelopen donderdag ging het dijkwerkerspanel van start. Dit is een initiatief van het Hoogwaterbeschermingsprogramma om de kennis van alle professionals in de dijkbouw te bundelen.

Alle professionals in de dijkbouw, zowel werkzaam bij de overheid, kennisinstellingen, advies- en ingenieursbureaus als bouw- en aannemersbedrijven, worden uitgenodigd mee te denken met het Hoogwaterbeschermingsprogramma, een samenwerkingsverband van Rijk en waterschappen.

"Vanuit ons eigen adressenbestand hebben we nu 2200 kandidaten aangeschreven, maar we willen het zo breed mogelijk uitzetten: van de mensen die de plannen maken tot de mensen die ze uitvoeren" zegt Erik Kraaij, directeur van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

De komende decennia wordt 50 kilometer dijk per jaar versterkt. Daarvoor wordt 400 miljoen euro per jaar uitgetrokken. "Dit wordt een project van ongekende omvang. Daar hebben we de hulp en input van alle dijkprofessionals in Nederland hard voor nodig. Ook van de dijkprofessionals van de toekomst overigens, daarom is deelname aan het panel ook mogelijk voor studenten in de laatste fase van hun studie" vertelt Kraaij.

Via het panel, een dijkwerkerscommunity zoals Kraaij het noemt, wordt input verzameld over de tools en kennis waar de sector behoefte aan heeft. "We vragen het panel twee keer per jaar om een vragenlijst, de dijkwerkersmonitor, in te vullen. Zo willen we in beeld brengen welke vragen er leven, tegen welke problemen dijkprofessionals aanlopen en wat wij kunnen doen om die problemen weg te nemen."

Op 23 mei, tijdens de Dijkwerkersdag, worden de uitkomsten van de eerste dijkwerkersmonitor gepresenteerd.

U kunt zich hier inschrijven om mee te doen met het dijkwerkerspanel.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@michiel wilhelmOke, lijkt me lastig, maar ook hier weer, mijn betoog ging over drinkwater, niet over hemelwater, wat natuurlijk ook (ook) belangrijk is. Succes.
@Piet BeltmanKlopt Piet, helemaal mee eens, maar mijn betoog gaat over drinkwater (besparing), niet over hemelwater.
Verder, hoe zouden we dat moeten meten / handhaven, en dan heeft het eerder betrekking op Rioolheffing, geen zaak van de waterschappen en helaas nog een brug te ver voor een waterspoor rekening lijkt me.
Dat het drinkwater te goedkoop is, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar brengt dit voorstel nu zo heel veel extra kosten met zich mee dat mensen wel bewuster met water omgaan? Ik betwijfel het. Misschien moeten we wel toe naar een watermeter per huishouden op de afvoer, zodat afkoppelen van hemelwater indirect wordt beloond...
Als we eens beginnen met alle regenwater af te koppelen. Dan kunnen we wellicht de medicijnresten ook effectiever verwijderen en besparen we transportkosten van schoon water.
Bij gemeenten: in Rijswijk bedraagt het eigenarentarief voor niet-woningen 497 procent van dat voor woningen. 4 gemeenten hanteren voor woningen en voor niet-woningen hetzelfde tarief. Ooststellingwerf zit met 77 procent het laagst. Gemiddeld ligt het eigenaren-tarief voor niet-woningen op 255 procent van dat voor woningen. Te verwachten is dat waterschappen na verloop van tijd ook die kant uitgaan. Blijft over welke categorie dan minder gaat betalen, en lopen waterschappen dan toch ( weer) tegen grenzen aan. Nu binnen het combimodel. Vraag is waarom nog een model. Kunnen waterschappen niet vrij de verdeling over de categorieën bepalen?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.