0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De komende jaren wil Waterschap Hollandse Delta fors investeren in het onderhoud van rioolwaterzuiveringsinstallaties, wegen, stuwen en duikers. Een flinke inhaalslag is volgens het bestuur nodig om de boel weer op orde te brengen.

''De afgelopen jaren is er strak op de financiën gestuurd’’, verklaart woordvoerder Irené Leloux. ''Daardoor is er een achterstand ontstaan in het beheer en onderhoud. Nu is het tijd om dat aan te pakken.’’

Volgens haar zijn er op dit moment geen problemen met de veiligheid. ‘’Die is oké. Maar sommige installaties bijvoorbeeld dateren uit de jaren zeventig. Renovatie en vernieuwing is dan wel nodig, ook om uitval en milieuschade te voorkomen.’’

De dijken hoeven niet aangepakt te worden, die zijn volgens het waterschap wel op orde.

Het nieuwe bestuur van Hollandse Delta heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een plan om de achterstanden weg te werken. Er komt ook extra budget voor personeel dat de werkzaamheden moet gaan uitvoeren.

Belastingverhoging
Gisteren zijn het plan, de mogelijke financieringsscenario’s en de gevolgen voor een belastingverhoging in de commissies van de Verenigde Vergadering besproken. De komende maanden wordt alles verder uitgewerkt en doorgerekend, waarna in de Verenigde Vergadering van 29 november de definitieve besluitvorming volgt.

Om welke bedragen het gaat, kan Leloux nog niet zeggen. ''Dat moet de komende maanden duidelijk worden.’’ Een belastingverhoging zal daarbij onvermijdelijk zijn, erkent ze. De afgelopen jaren was dat steeds minder dan de inflatiecorrectie. 

Volgens de woordvoerder gaat het om een breed gedragen plan, waarbij het bestuur en de Verenigde Vergadering eendrachtig zijn opgetrokken. ''In gezamenlijkheid is erkend: we moeten nu een inhaalslag maken.’’

Waarnemend dijkgraaf
Bij Hollandse Delta zijn dit voorjaar een aantal wisselingen van de wacht geweest. Behalve dat er na de verkiezingen eind maart een nieuw bestuur aantrad, werd per 1 maart Gerard Doornbos als is waarnemend dijkgraaf benoemd.

Hij volgde Ingrid de Bondt op, die begin februari haar functie neerlegde. Zij ervoer in het toenmalige bestuur onvoldoende draagvlak voor de forse maatregelen die nodig waren om van Hollandse Delta ‘een dynamische, veilige en toekomstgerichte organisatie’ te maken. Per 1 april begon Eric Jongmans als secretaris-directeur.

 

MEER INFORMATIE
Nieuwsbericht Hollandse Delta
Gerard Doornbos volgt opgestapte De Bondt tijdelijk op
Eric Jongmans aan de slag bij Hollandse Delta

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het