secundair logo knw 1

Waterpeil is het thema van de eerste aflevering (foto: Het Klokhuis)

Schone grachten, de Oosterscheldekering en de trektocht van vissen. Dat zijn enkele onderwerpen die de revue passeren in een nieuwe serie van het bekende jeugdprogramma Het Klokhuis. De eerste aflevering is morgen.

De serie Het Klokhuis over water bestaat uit tien delen en wordt de komende maanden elke week op woensdagavond op tv uitgezonden. Hierin wordt aandacht besteed aan de diverse aspecten van het waterbeheer in Nederland. Zoals: hoe werkt dat eigenlijk? Hoe groot is het gevaar van klimaatverandering? Kunnen we wel veilig zwemmen in natuurwater?

Elke aflevering is op woensdag om 18.40 uur op NPO 3 te zien. De serie begint morgenavond (28 februari) met een aflevering over het waterpeil. Enkele jongeren gaan op zoek naar hoe waterschappen zorgen voor de juiste stand van het water. Ook vertellen ze wat mensen moeten doen als het water stijgt.

De onderwerpen van de andere negen afleveringen zijn: vissentrektocht (7 maart), veilige dijken (14 maart), crisisoefening overstroming (21 maart), rioolwaterzuivering (28 maart), zwemmen in natuurwater (4 april), de Oosterscheldekering (11 april,), schone grachten (18 april), het Woudagemaal (25 april) en sluizen (2 mei). De Oosterscheldekering is door het jeugdprogramma in 2017 uitgeroepen tot Klokhuiswerelderfgoed. Drie afleveringen zijn mede mogelijk gemaakt door de Unie van Waterschappen.

Lees meer over de serie op de site van Het Klokhuis. Hier zijn ook oude afleveringen terug te zien.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.