0
0
0
s2smodern

Schone grachten, de Oosterscheldekering en de trektocht van vissen. Dat zijn enkele onderwerpen die de revue passeren in een nieuwe serie van het bekende jeugdprogramma Het Klokhuis. De eerste aflevering is morgen.

De serie Het Klokhuis over water bestaat uit tien delen en wordt de komende maanden elke week op woensdagavond op tv uitgezonden. Hierin wordt aandacht besteed aan de diverse aspecten van het waterbeheer in Nederland. Zoals: hoe werkt dat eigenlijk? Hoe groot is het gevaar van klimaatverandering? Kunnen we wel veilig zwemmen in natuurwater?

Elke aflevering is op woensdag om 18.40 uur op NPO 3 te zien. De serie begint morgenavond (28 februari) met een aflevering over het waterpeil. Enkele jongeren gaan op zoek naar hoe waterschappen zorgen voor de juiste stand van het water. Ook vertellen ze wat mensen moeten doen als het water stijgt.

De onderwerpen van de andere negen afleveringen zijn: vissentrektocht (7 maart), veilige dijken (14 maart), crisisoefening overstroming (21 maart), rioolwaterzuivering (28 maart), zwemmen in natuurwater (4 april), de Oosterscheldekering (11 april,), schone grachten (18 april), het Woudagemaal (25 april) en sluizen (2 mei). De Oosterscheldekering is door het jeugdprogramma in 2017 uitgeroepen tot Klokhuiswerelderfgoed. Drie afleveringen zijn mede mogelijk gemaakt door de Unie van Waterschappen.

Lees meer over de serie op de site van Het Klokhuis. Hier zijn ook oude afleveringen terug te zien.

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.