secundair logo knw 1

Hein Molenkamp, directeur van Water Alliance is doorgedrongen tot de ‘Top 25 Global Water Leaders’ lijst van het Water & Wastewater International (WWI). Molenkamp staat 12e. Hij is niet de enige Nederlander in de lijst. Menno Holterman van Nijhuis Industries staat op plaats 14 en Jonathan Clement, ceo van PWN Technologies, is terug te vinden op plaats 21. 

Molenkamp Holterman Clement liggend


WWI is een zogeheten internationaal multi-channel-portaal voor de watertechnologiesector. Het is een onderdeel van mediabedrijf PennWell Corporation, met het hoofdkwartier in Tulsa, Oklahoma (VS). Jaarlijks publiceert WWI een lijst van de 25 meest invloedrijke watermanagers. In 2017 lag de focus op mensen die door hun proactieve houding innovatieve bedrijven verder helpen.

Hein Molenkamp
Over Molenkamp schrijft de jury die de lijst samenstelde: "In 2017 speelde Molenkamp een belangrijke rol in de samenwerking met het Franse watercluster, Pole Eau uit Montpellier, met het doel om de samenwerking tussen de Nederlandse en Franse watermarkten te verbeteren. Hij hielp ook bij de vorming van samenwerkingsverbanden met waterclusters in Daegu, Zuid-Korea, de Water Council in Milwaukee en anderen in de VS en Canada."

Menno Holterman
Holterman wordt genoemd voor zijn bijdrage aan het binnenhalen door Nijhuis Industries van een prestigieus project in Egypte, een installatie met een capaciteit van 60.000 m3 per dag. "Holterman leidde Nuijhuis Industries naar het binnenhalen van het grootste project in zijn geschiedenis om een kant-en-klare afvalwaterzuiveringsinstallatie te leveren voor de South Port Said Industrial Zone in Egypte."

Jonathan Clement
Jonathan Clement heeft, zo stellen de samenstelllers van de lijst vast, als ceo van PWN Technologies, dochteronderneming van drinkwaterbedrijf PWN, een flinke bijdrage geleverd aan de introductie van keramische membraanfiltratie voor communale toepassingen. Daarbij wordt gewezen naar de opening van de Andijk III-fabriek in Nederland die is uitgerust met de CereMac-techniek van PWNT en ook de waterzuiveringsinstallatie voor PUB bij Choa Chu Kang Waterworks (CCKWW) in Singapore waar de PWNT-techniek ook wordt geinstalleerd.

Op de eerste plaats in de lijst van 25 meest invloedrijke watermanagers eindigde Carlos Cosín, CEO van Almar Water Solutions, een Spaans watertechnologiebedrijf, met diverse vestigingen in de wereld.


De hele lijst vind je hier.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.