0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Hein Molenkamp, directeur van Water Alliance is doorgedrongen tot de ‘Top 25 Global Water Leaders’ lijst van het Water & Wastewater International (WWI). Molenkamp staat 12e. Hij is niet de enige Nederlander in de lijst. Menno Holterman van Nijhuis Industries staat op plaats 14 en Jonathan Clement, ceo van PWN Technologies, is terug te vinden op plaats 21. 

Molenkamp Holterman Clement liggend

 

 

 WWI is een zogeheten internationaal multi-channel-portaal voor de watertechnologiesector. Het is een onderdeel van mediabedrijf PennWell Corporation, met het hoofdkwartier in Tulsa, Oklahoma (VS). Jaarlijks publiceert WWI een lijst van de 25 meest invloedrijke watermanagers. In 2017 lag de focus op mensen die door hun proactieve houding innovatieve bedrijven verder helpen.

Hein Molenkamp
Over Molenkamp schrijft de jury die de lijst samenstelde: "In 2017 speelde Molenkamp een belangrijke rol in de samenwerking met het Franse watercluster, Pole Eau uit Montpellier, met het doel om de samenwerking tussen de Nederlandse en Franse watermarkten te verbeteren. Hij hielp ook bij de vorming van samenwerkingsverbanden met waterclusters in Daegu, Zuid-Korea, de Water Council in Milwaukee en anderen in de VS en Canada."

Menno Holterman
Holterman wordt genoemd voor zijn bijdrage aan het binnenhalen door Nijhuis Industries van een prestigieus project in Egypte, een installatie met een capaciteit van 60.000 m3 per dag. "Holterman leidde Nuijhuis Industries naar het binnenhalen van het grootste project in zijn geschiedenis om een kant-en-klare afvalwaterzuiveringsinstallatie te leveren voor de South Port Said Industrial Zone in Egypte."

Jonathan Clement
Jonathan Clement heeft, zo stellen de samenstelllers van de lijst vast, als ceo van PWN Technologies, dochteronderneming van drinkwaterbedrijf PWN, een flinke bijdrage geleverd aan de introductie van keramische membraanfiltratie voor communale toepassingen. Daarbij wordt gewezen naar de opening van de Andijk III-fabriek in Nederland die is uitgerust met de CereMac-techniek van PWNT en ook de waterzuiveringsinstallatie voor PUB bij Choa Chu Kang Waterworks (CCKWW) in Singapore waar de PWNT-techniek ook wordt geinstalleerd.

Op de eerste plaats in de lijst van 25 meest invloedrijke watermanagers eindigde Carlos Cosín, CEO van Almar Water Solutions, een Spaans watertechnologiebedrijf, met diverse vestigingen in de wereld.


De hele lijst vind je hier.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Bodemdaling en HWBP kunnen niet los van elkaar worden gezien. Bij de veronderstelling dat we in de delta blijven wonen zal het antwoord dan ook moeten zijn temporiseer dijkverhogen (draagvlak slappe bodem is beperkt) en druk het laag gelegen land geologisch op (ongeveer 1/3 deel NL) in het tempo van de zeespiegel stijging. Benut daarvoor de stoffen die we niet langer in de atmosfeer willen stoten (CO2) en bindt deze tot een slurry.
De wet van Pascal zal ons daarbij helpen, waarbij we feitelijk omkeren wat nu in de onttrekking van gas als bodemdaling herkennen. Ga over tot een programma dat gebouwen/huizen niet langer passief gefundeerd zijn, maar eenvoudig waterpas gesteld kunnen worden. Zie dit als een de komende eeuwen doorlopend programma zodat de delta veilig blijft, de rivieren weer geleidelijk onder maaiveld komen en het veenlandschap in zijn charme gepoogd kan worden gelijktijdig te behouden als Carbon link. Slappe bodem wordt dan zelf een non-onderwerp.
De kosten en middelen voor zo'n programma zullen het geleidelijk winnen van steeds hogere en middelen verslindende dijken en waterbouwkundige constructies (denk aan stormvloedkering), zoute kwel wordt stapsgewijs beheerst en de bodemvruchtbaarheid is verzekerd.
Zoek allianties met die partijen die nu aan de bron van de koolstof economie hebben gestaan. Zij beschikken over de juiste expertise om dit proces van dalen in stijging om te zetten en de diepe boring naar zeg drie km diepte veilig te openen, beheren en te sluiten.
Zoek kort gezegd het juist niveau en tijdschema om problemen in de badkuip te beheersen. Dat overstijgt de slappe bodem.
De technologie en ervaring zal wereldwijd toepasbaar zijn en een antwoord geven, anders dan simpel CO2 in de diepe bodem brengen.
Wat een informatie: "De grondwaterstanden zijn momenteel gemiddeld tot laag voor de tijd van het jaar. In de laaggelegen delen zijn ze normaal, maar in de hooggelegen zandgebieden nog altijd ‘zeer laag".. Laat toch eens wat grafieken zien!!!! Er wordt zoveel gemeten. En de deskundigen kunnen het uitleggen.
Het moet zijn community of practice, of die betreffende bouwmarkt moet hier bij betrokken zijn.
N2O + O3
Met ander woorden: lachgas afvangen en ozon toevoegen. O3 kun je maken uit restproduct bij waterstofproductie.
Dus oplosbaar dit probleem?
@Erik van LithWe hebben inderdaad ook designers in het project betrokken. Zij hebben ons geholpen door ons technieken aan te leren die zij gebruiken bij empathisch onderzoek: hoe kom je achter de drijfveren van mensen.
En in vijf gemeenten in Zuid-Nederland zijn ontwerpers met een concreet vraagstuk aan de slag gegaan, samen met ambtenaren en bewoners. Ze vonden het een heel leuk en interessant vraagstuk om aan te werken. Het heeft veel losgemaakt daardoor. We hebben veel van elkaar geleerd.
Als je meer wilt weten, neem dan even contact op met Dick of mij (Karla Niggebrugge, kniggebrugge@brabant.nl)

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het