0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Op afvalwaterzuivering Harnaschpolder wordt volgende maand een groen gas installatie opgeleverd. Hierin wordt biogas – dat vrijkomt bij het vergisten van het slib uit de zuivering - omgezet naar groen gas. Hoogheemraadschap Delfland sloot een overeenkomst om vanaf deze locatie jaarlijks meer dan 4,5 miljoen kubieke meter groen gas te leveren aan Westland Infra Netbeheer.

De nieuwe groen gasinstallatie op Harnaschpolder, de grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie van Nederland, wordt de tweede groen gasinstallatie in het beheersgebied van het hoogheemraadschap.

Vorig jaar nam Delfland al een dergelijke installatie op de afvalwaterzuivering in Vlaardingen in gebruik. Een groen gasinstallatie zorgt ervoor dat het biogas, dat op de afvalwaterzuivering wordt geproduceerd, geschikt wordt gemaakt om in het gasnet te worden gebruikt.

“Met de nieuwe installatie zetten we echt een substantiële stap in de richting van een klimaat- en energieneutraal Delfland", zegt Thecla den Hoed van het hoogheemraadschap. “Door deze ondertekening kunnen wij ons groene gas straks leveren aan het net van Westland Infra.”

Eerste gas in augustus
Volgens Bright Biomethane, de bouwer van de groen gasinstallatie, wordt het eerste hernieuwbaar gas naar verwachting in augustus van dit jaar geleverd. Den Hoed: “De bouw loopt inderdaad heel voorspoedig. Wij gaan er vanuit dat we de installatie in elk geval in het najaar officieel en op feestelijke wijze in gebruik kunnen nemen”.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het