0
0
0
s2smodern

Op afvalwaterzuivering Harnaschpolder wordt volgende maand een groen gas installatie opgeleverd. Hierin wordt biogas – dat vrijkomt bij het vergisten van het slib uit de zuivering - omgezet naar groen gas. Hoogheemraadschap Delfland sloot een overeenkomst om vanaf deze locatie jaarlijks meer dan 4,5 miljoen kubieke meter groen gas te leveren aan Westland Infra Netbeheer.

De nieuwe groen gasinstallatie op Harnaschpolder, de grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie van Nederland, wordt de tweede groen gasinstallatie in het beheersgebied van het hoogheemraadschap.

Vorig jaar nam Delfland al een dergelijke installatie op de afvalwaterzuivering in Vlaardingen in gebruik. Een groen gasinstallatie zorgt ervoor dat het biogas, dat op de afvalwaterzuivering wordt geproduceerd, geschikt wordt gemaakt om in het gasnet te worden gebruikt.

“Met de nieuwe installatie zetten we echt een substantiële stap in de richting van een klimaat- en energieneutraal Delfland", zegt Thecla den Hoed van het hoogheemraadschap. “Door deze ondertekening kunnen wij ons groene gas straks leveren aan het net van Westland Infra.”

Eerste gas in augustus
Volgens Bright Biomethane, de bouwer van de groen gasinstallatie, wordt het eerste hernieuwbaar gas naar verwachting in augustus van dit jaar geleverd. Den Hoed: “De bouw loopt inderdaad heel voorspoedig. Wij gaan er vanuit dat we de installatie in elk geval in het najaar officieel en op feestelijke wijze in gebruik kunnen nemen”.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Mag de natuur ook de natuur nog zijn? Waarom zou men zeegras willen opdringen? Zonde van de geïnvesteerde menskracht en publieke middelen.
Heel mooi, oevers die beplant zijn met oeverplanten die vanaf de kant schuin de sloot in lopen, maar hoe zit het met het maaibeleid van deze oevers? Machines, maaiboten en maaiharken veroorzaken heel veel dierenleed, zoals verwondingen van watervogels, vissen, amfibieën etc met de dood daaropvolgend of blijvend letselschade /verminkingen. Kosten-batenplaatje heiligt de middelen. Dit zou ook zonder dierenleed kunnen, vind ik.
Is er geen ondernemer te interesseren in het vangen van deze beestjes en ze te verkopen voor consumptie? Ze zijn ook lekker, die rivierkreeftjes.
Mooi initiatief! Maar wat is eigenlijk de uitdaging? Of de aanleiding?
Lees niks over de bodemsamenstelling en die bepaalt welke soort planten er groeien.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het