0
0
0
s2smodern

Gertjan Lankhorst (58) wordt de nieuwe voorzitter van VEMW, de belangenorganisatie voor bedrijven op het gebied van energie, milieu en water.

Het bestuur van de Vereniging voor Energie, Milieu en Water draagt hem voor aan de algemene ledenvergadering. Als deze instemt met de benoeming, dan gaat Lankhorst op 1 januari aan de slag. Hij is de opvolger van Ton Spoor (68), die sinds 2004 bestuursvoorzitter is van VEMW.

Gertjan Lankhorst kent de Nederlandse en Europese energiesector goed. Sinds 2006 is hij chief executive officer van de Groningse handelsonderneming in aardgas, GasTerra. Daarvoor bekleedde hij van 1986 tot 2005 een groot aantal functies op het ministerie van Economische Zaken. Hij was onder andere directeur-generaal van Energie.

In 2009 nam Lankhorst het initiatief om de Energy Academy Europe op te richten, een instituut dat energievraagstukken interdisciplinair benadert en relevante activiteiten, partners en netwerken bijeenbrengt om de energietransitie te versnellen.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Water vermengt zich en dus geven metingen naast en onder de zonnepanelen geen betrouwbaar resultaat. Een betere opzet zouden twee kwalitatief vergelijkbare meren zijn, waarvan de ene wel zonnepanelen heeft en de andere niet.
Jawel hoor. Regel maar een vergunning bij het waterschap?
Bijzonder nuttig, oa vanwege de calibratie aan de praktijk waarbij gebruik gemaakt is van feitelijkheden. Dit om de sceptici van het type "dit is theorie" te kunnen wijzen op het gegeven dat dit in "de praktijk verklaard" is.
Het is om die reden ook nuttig om dit hulpmiddel als stuurmiddel bij politieke besluitvorming te gebruiken.
Zou het niet effectiever zijn om te focussen op voorlichting en regelingen waardoor bewoners zelf aan de slag gaan, zoals bij ons met Rotterdams Weerwoord? En tegelijkertijd het denken omgooien hoe we omgaan met water. Drinkwater hoger belasten per kuub, maar lagere vaste kosten. Zo zal er minder gebruikt worden en meer regenwater toegepast worden in en om huis. Elke gebufferde druppel blijft uit het riool, elke geïnfiltreerde druppel bevordert gezond bodemleven en groen in de stad.

WaterLeider
Mag de natuur ook de natuur nog zijn? Waarom zou men zeegras willen opdringen? Zonde van de geïnvesteerde menskracht en publieke middelen.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het