0
0
0
s2smodern

De Franse waterbehandelingsgroep Saur neemt Nijhuis Industries over. Het Nederlandse bedrijf wordt samengevoegd met Saur Industries, Unidro and Econvert en vormt de nieuwe tak Saur Industrial Water die wereldwijd in industrieel water actief zal zijn met de doelstelling om te groeien naar een omzet van 300 miljoen euro in 2022. Menno Holterman, de huidige CEO van Nijhuis, zal leiding gaan geven aan Saur Industrial Water.

De overname zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 worden afgerond. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

De Fransen kondigen de overname aan in een persbericht. Saur wil met de overname de internationale positie en portfolio versterken en met name in industrieel water. Het Franse bedrijf levert drinkwater (jaarlijks zo’n 700 miljoen m3), zuivert afvalwater (jaarlijks zo’n 500 miljoen m3) en levert waterinfrastructuren (zuiveringsinstallaties, pijpleidingen). In 2018 haalde het concern een omzet van 1,3 miljard euro, met een nettowinst van 3 procent van de omzet.

Nijhuis Industries dat vorig jaar een omzet van 90 miljoen euro realiseerde, zal Saur in staat stellen zijn activiteiten op het gebied van industrieel water aanzienlijk te ontwikkelen, aldus het persbericht.

Initiative 2023
Het Franse bedrijf voegt Nijhuis Industries samen met Saur Industries, Unidro en Econvert. Laatstgenoemde twee bedrijven nam Saur eerder dit jaar over in het kader van het strategische project ‘Initiative 2023’, dat gericht is op een sterke groei van de industriële activiteiten van het Franse waterbedrijf.

Unidro is een wereldwijde specialist in het leveren van technologische oplossingen voor industriële proceswaterzuivering, afvalwaterbehandeling en hergebruik. Econvert is een Europese specialist in het gebruik van anaerobe biologische processen voor industriële afvalwaterzuivering.

Nijhuis Industries is leverancier van zogeheten turnkey systemen op het gebied van industriële water- en afvalwaterzuivering in 130 landen. Daarbij is er veel aandacht voor het verminderen van de ecologische voetafdruk, het optimaliseren van het hergebruik van water en warmte, het terugwinnen van energie en verbeteren van de efficiëntie en de productiviteit.

Leidende positie
Samengevoegd vormen de bedrijven de nieuwe divisie Saur Industrial Water die een leidende positie in de ‘dynamische industriële watermarkt’ moet realiseren, weergegeven in de voorgenomen omzetgroei van 200 miljoen nu naar 300 miljoen in 2022. Door bundeling van technologieën, klantenportefeuilles en geografische aanwezigheid verwacht Saur ‘solide synergieën’.

Het hoofdkantoor komt in Nederland. Naast Holterman als CEO wordt Ronald Ruijtenberg, de huidige CFO (chief financial officer) van Nijhuis, de CFO van Saur Industrial Water.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Goede dag, ik heb uw verslag gelezen over het afvalwater op de Oude Rijn bij Katwijk. Ik woon zelf aan de Zandsloot te Katwijk een aftakking van de Oude Rijn. Hoe kom ik te weten of deze Zandsloot geschikt is om te zwemmen? Ik zwem regelmatig. Is dit mogelijk met gebruik maken van een swimsuit en oog bescherming.
De Zandsloot is ongeveer 8 meter breed en ongeveer 400 meter lang, met aan de uitlopen de Oude Rijn.
Wat we met zijn allen de afgelopen 150-200 jaar in vijf forse ontwateringsgolven/afwateringsgolven (1. kanalisaties, 2. ontginningen en bebossingen, 3. beekverbeteringen, 4. ruilverkavelingen (nooit meer honger) en 5 verstedelijking) gemaakt hebben, is helaas niet in enkele jaren te herstellen.
Toch deel ik de zorgen van Patrick, ook al zeilen we bij waterschap Aa en Maas al scherper aan de wind dan 20 jaar geleden. Van #herstelsponswerkinglandschap naar #ontwikkelsponswerkinglandschap. Zie ook de Stowa-pagina over klimaatrobuuste beekdallandschappen.
Iedereen weet toch dat zandgrond slecht water vasthoudt. Maar als je kijkt naar de zandgronden in Drenthe, Twente, Veluwe en de Achterhoek, speelt de drooglegging en aanleg van de N.O.P. ook een rol van betekenis voor wat betreft het sneller wegstromen van het grondwater van het "Oude Land naar het Nieuwe Land" omdat er minder tegendruk is.
Het is nog erger dan Patrick schrijft: decennia geleden is meer dan de helft van het land in het kader van de ruilverkavelingen omgespit en is ten minste even zoveel biodiversiteit verdwenen. Door de ruilverkavelingen zijn de landbouwpercelen zodanig ontwaterd dat er nu in de zomer een watertekort is. Als we niet oppassen wordt het grondwater onder grote Natura 2000-gebieden, zoals de Veluwe 's-winters geïnjecteerd met systeemvreemd water uit de grote rivieren, dat daaruit in de zomer wordt onttrokken. Zodoende wordt de natuur dubbel gepakt.
Prima stuk! Nu het draagvlak nog. Zet 'm op! Als een hoger waterpeil in een stadspark (Alkmaar), eigendom van de gemeente al kan worden tegen gehouden door de CDA (met alle middelen om de 2 boeren/pachters te ontzien) ten koste van de weidevogels!!!! Dan moet er nog heel wat water....

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.