De Franse waterbehandelingsgroep Saur neemt Nijhuis Industries over. Het Nederlandse bedrijf wordt samengevoegd met Saur Industries, Unidro and Econvert en vormt de nieuwe tak Saur Industrial Water die wereldwijd in industrieel water actief zal zijn met de doelstelling om te groeien naar een omzet van 300 miljoen euro in 2022. Menno Holterman, de huidige CEO van Nijhuis, zal leiding gaan geven aan Saur Industrial Water.

De overname zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 worden afgerond. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

De Fransen kondigen de overname aan in een persbericht. Saur wil met de overname de internationale positie en portfolio versterken en met name in industrieel water. Het Franse bedrijf levert drinkwater (jaarlijks zo’n 700 miljoen m3), zuivert afvalwater (jaarlijks zo’n 500 miljoen m3) en levert waterinfrastructuren (zuiveringsinstallaties, pijpleidingen). In 2018 haalde het concern een omzet van 1,3 miljard euro, met een nettowinst van 3 procent van de omzet.

Nijhuis Industries dat vorig jaar een omzet van 90 miljoen euro realiseerde, zal Saur in staat stellen zijn activiteiten op het gebied van industrieel water aanzienlijk te ontwikkelen, aldus het persbericht.

Initiative 2023
Het Franse bedrijf voegt Nijhuis Industries samen met Saur Industries, Unidro en Econvert. Laatstgenoemde twee bedrijven nam Saur eerder dit jaar over in het kader van het strategische project ‘Initiative 2023’, dat gericht is op een sterke groei van de industriële activiteiten van het Franse waterbedrijf.

Unidro is een wereldwijde specialist in het leveren van technologische oplossingen voor industriële proceswaterzuivering, afvalwaterbehandeling en hergebruik. Econvert is een Europese specialist in het gebruik van anaerobe biologische processen voor industriële afvalwaterzuivering.

Nijhuis Industries is leverancier van zogeheten turnkey systemen op het gebied van industriële water- en afvalwaterzuivering in 130 landen. Daarbij is er veel aandacht voor het verminderen van de ecologische voetafdruk, het optimaliseren van het hergebruik van water en warmte, het terugwinnen van energie en verbeteren van de efficiëntie en de productiviteit.

Leidende positie
Samengevoegd vormen de bedrijven de nieuwe divisie Saur Industrial Water die een leidende positie in de ‘dynamische industriële watermarkt’ moet realiseren, weergegeven in de voorgenomen omzetgroei van 200 miljoen nu naar 300 miljoen in 2022. Door bundeling van technologieën, klantenportefeuilles en geografische aanwezigheid verwacht Saur ‘solide synergieën’.

Het hoofdkantoor komt in Nederland. Naast Holterman als CEO wordt Ronald Ruijtenberg, de huidige CFO (chief financial officer) van Nijhuis, de CFO van Saur Industrial Water.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.
In Flevoland, en specifiek in het gebied Almere Oosterwold heeft het Waterschap Zuiderzeeland al een verordening gemaakt waarbij alle putten, ook kleiner dan 1 m3 per uur een meldingsplicht hebben, terwijl er geen waterbeheerplan voor de regio is. Het risico is meer onzekerheid en bureaucratie, zonder dat er waarborgen voor (stads)landbouw worden besproken.
... wie in haar beheersgebied grondwater gebruikt en grondwateronttrekkingen in zijn gebied ?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.