0
0
0
s2smodern

De Franse waterbehandelingsgroep Saur neemt Nijhuis Industries over. Het Nederlandse bedrijf wordt samengevoegd met Saur Industries, Unidro and Econvert en vormt de nieuwe tak Saur Industrial Water die wereldwijd in industrieel water actief zal zijn met de doelstelling om te groeien naar een omzet van 300 miljoen euro in 2022. Menno Holterman, de huidige CEO van Nijhuis, zal leiding gaan geven aan Saur Industrial Water.

De overname zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 worden afgerond. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

De Fransen kondigen de overname aan in een persbericht. Saur wil met de overname de internationale positie en portfolio versterken en met name in industrieel water. Het Franse bedrijf levert drinkwater (jaarlijks zo’n 700 miljoen m3), zuivert afvalwater (jaarlijks zo’n 500 miljoen m3) en levert waterinfrastructuren (zuiveringsinstallaties, pijpleidingen). In 2018 haalde het concern een omzet van 1,3 miljard euro, met een nettowinst van 3 procent van de omzet.

Nijhuis Industries dat vorig jaar een omzet van 90 miljoen euro realiseerde, zal Saur in staat stellen zijn activiteiten op het gebied van industrieel water aanzienlijk te ontwikkelen, aldus het persbericht.

Initiative 2023
Het Franse bedrijf voegt Nijhuis Industries samen met Saur Industries, Unidro en Econvert. Laatstgenoemde twee bedrijven nam Saur eerder dit jaar over in het kader van het strategische project ‘Initiative 2023’, dat gericht is op een sterke groei van de industriële activiteiten van het Franse waterbedrijf.

Unidro is een wereldwijde specialist in het leveren van technologische oplossingen voor industriële proceswaterzuivering, afvalwaterbehandeling en hergebruik. Econvert is een Europese specialist in het gebruik van anaerobe biologische processen voor industriële afvalwaterzuivering.

Nijhuis Industries is leverancier van zogeheten turnkey systemen op het gebied van industriële water- en afvalwaterzuivering in 130 landen. Daarbij is er veel aandacht voor het verminderen van de ecologische voetafdruk, het optimaliseren van het hergebruik van water en warmte, het terugwinnen van energie en verbeteren van de efficiëntie en de productiviteit.

Leidende positie
Samengevoegd vormen de bedrijven de nieuwe divisie Saur Industrial Water die een leidende positie in de ‘dynamische industriële watermarkt’ moet realiseren, weergegeven in de voorgenomen omzetgroei van 200 miljoen nu naar 300 miljoen in 2022. Door bundeling van technologieën, klantenportefeuilles en geografische aanwezigheid verwacht Saur ‘solide synergieën’.

Het hoofdkantoor komt in Nederland. Naast Holterman als CEO wordt Ronald Ruijtenberg, de huidige CFO (chief financial officer) van Nijhuis, de CFO van Saur Industrial Water.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@michiel wilhelmOke, lijkt me lastig, maar ook hier weer, mijn betoog ging over drinkwater, niet over hemelwater, wat natuurlijk ook (ook) belangrijk is. Succes.
@Piet BeltmanKlopt Piet, helemaal mee eens, maar mijn betoog gaat over drinkwater (besparing), niet over hemelwater.
Verder, hoe zouden we dat moeten meten / handhaven, en dan heeft het eerder betrekking op Rioolheffing, geen zaak van de waterschappen en helaas nog een brug te ver voor een waterspoor rekening lijkt me.
Dat het drinkwater te goedkoop is, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar brengt dit voorstel nu zo heel veel extra kosten met zich mee dat mensen wel bewuster met water omgaan? Ik betwijfel het. Misschien moeten we wel toe naar een watermeter per huishouden op de afvoer, zodat afkoppelen van hemelwater indirect wordt beloond...
Als we eens beginnen met alle regenwater af te koppelen. Dan kunnen we wellicht de medicijnresten ook effectiever verwijderen en besparen we transportkosten van schoon water.
Bij gemeenten: in Rijswijk bedraagt het eigenarentarief voor niet-woningen 497 procent van dat voor woningen. 4 gemeenten hanteren voor woningen en voor niet-woningen hetzelfde tarief. Ooststellingwerf zit met 77 procent het laagst. Gemiddeld ligt het eigenaren-tarief voor niet-woningen op 255 procent van dat voor woningen. Te verwachten is dat waterschappen na verloop van tijd ook die kant uitgaan. Blijft over welke categorie dan minder gaat betalen, en lopen waterschappen dan toch ( weer) tegen grenzen aan. Nu binnen het combimodel. Vraag is waarom nog een model. Kunnen waterschappen niet vrij de verdeling over de categorieën bepalen?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.