secundair logo knw 1

Foto Aquatech

Aquatech, de internationale vakbeurs voor watertechnologie, innovatie en kennisoverdracht, wordt van 11 tot 14 maart gehouden in de RAI Amsterdam. Het is voor het eerst dat deze tweejaarlijkse beurs niet in november maar in maart wordt gehouden. Onderdeel van Aquatech is het Innovation Forum, een uitgebreid kennisprogramma dat opschalen van waterinnovaties als rode draad heeft.

In de RAI worden ruim 22.000 waterprofessionals verwacht, waaronder 5.500 waterprofessionals uit Nederland. In de beurshallen van het complex staan circa 850 exposanten uit de hele wereld.

Voordat de beurs op dinsdag begint worden maandagavond de winnaars van de categorieën en de overall winnaar van de Aquatech Innovation Award 2025 bekendgemaakt tijdens de openingsceremonie. 63 innovaties afkomstig uit 29 landen werden ingezonden voor vijf categorieën. In totaal zijn 13 innovatieve technologieën geselecteerd door de jury.

Doel van de award is om ‘innovaties en technologieën van wereldklasse’ die de internationale watermarkt kunnen beïnvloeden, in de spotlight te zetten. Naast de officiële jury kunnen waterprofessionals stemmen op hun favoriete innovatie. De winnaar van deze verkiezing krijgt de publieksprijs, de Aquatech Innovation - Community Award.

Als onderdeel van Aquatech staat ook weer het Innovation Forum (11 maart) op het programma. Met de focus op het opschalen van waterinnovaties, is de interactieve conferentie gericht op operationaliseren van innovatie in de watersector en brengt ondernemers, investeerders, start-ups en partners samen, zo schrijft Aquatech.

Enkele thema’s die aan bod komen zijn: digitalisering, investeringen, innovatieve businessmodellen, software en PFAS. Onder de sprekers zijn oprichters, solopreneurs, ondernemers, chief technology officers, innovatiemanagers van nutsbedrijven en investeerders (van risicokapitaal). Onderdeel van het forum: de Fishbowl - het grote staande debat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.
Mooie putdeksels!! Ik zou er graag 1 kopen. Is dat mogelijk? Met vr.gr. Mevr M. Pennings