secundair logo knw 1

De start-up Fleet Cleaner lanceert deze maand een innovatieve schoonmaakrobot voor zeeschepen. De robot reinigt met gefilterd zeewater in plaats van borstels.

Voor de techniek kreeg Fleet Cleaner in 2016 al de Water Alliance Innovation Stimulation Award. Er is lang aan gewerkt, vertelt directeur Alex Noordstrand. “In 2010 zijn wij met een aantal studenten van de TU Delft begonnen met het uitwerken van het idee. We hebben eerst met financiering van de technologiestichting STW een prototype ontwikkeld. Nu is het zover dat we de schoonmaakrobot officieel op de markt introduceren. Over twee weken gaan we ermee aan de slag in de haven van Rotterdam. In december is de robot uitgetest bij het marineschip Karel Doorman. Deze proef verliep goed; de klant was tevreden.”

De robot is bedoeld voor het schoonmaken van de buitenkant van zeeschepen. De installatie is geplaatst op een binnenvaartschip dat omgebouwd is tot werkschip. Met een 150 meter lange slang kan de robot een scheepsromp zowel boven als onder water reinigen. “Dat gebeurt onder hoge druk”, zegt Noordstrand. “De installatie pompt zeewater op en dat gaat door een filter. Vervolgens wordt het water over de romp gespoten met behulp van een hogedrukwaterpomp. De druk is maximaal 350 bar, ruim voldoende om hardnekkige aangroei als algen en mosselen te verwijderen. Binnen tien uur is een groot schip volledig schoon. Daarna ondervindt het schip minder weerstand bij het varen, waardoor de reder fors bespaart op brandstofkosten.”

De nieuwe techniek heeft volgens Noordstrand diverse voordelen ten opzichte van de traditionele reinigingsmethode met borstels. “De robot kan het schip moeiteloos zowel boven als onder water schoonmaken. Bij de borsteltechniek moeten onder water duikers of karretjes worden ingezet. Ook wordt de romp niet beschadigd bij het schoonmaken. Het grootste voordeel is dat we een zeeschip tijdens het laden en lossen in de haven kunnen reinigen. Normaal gesproken moet dat op open zee gebeuren.”

Het procedé is milieuvriendelijk, voegt Noordstrand eraan toe. “De installatie vangt de verwijderde aangroei op. Zo wordt vervuiling van het water voorkomen.” Noordstrand is optimistisch gestemd over de marktkansen van de schoonmaakrobot. “Er is internationaal veel vraag naar. We zijn van plan om drie nieuwe installaties te gaan bouwen.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.