secundair logo knw 1

De pitches van bedrijven tijdens de aftrap van de WIS Award op het WaterLink Symposium in januari van dit jaar | Foto H2O

De finale van WIS Award, de Water Alliance Innovation and Stimulation Award, wordt vanwege de aangescherpte coronamaatregelen uitgesteld. Het is nog niet duidelijk wanneer eindronde wel wordt gehouden.

Na de aftrap in januari op het WaterLink Symposium zou de finale 9 oktober worden gehouden als hybride event. De finalisten zouden in Studio Z in Leeuwarden online hun innovatieve producten pitchen. Door de nieuwe beperkende maatregelen die zijn afgekondigd vanwege de opleving van de corona-epidemie, heeft de organiserende Water Alliance besloten tot uitstel.

“We hadden het plan om een hybride evenement te organiseren, waarbij deelnemers, jury en vakjournalisten fysiek aanwezig konden zijn en anderen in binnen- en buitenland op datzelfde moment de finale via internet zouden kunnen volgen”, aldus woordvoerster Agnes Dirksen van de Water Alliance. “Door de nieuwe richtlijnen, waarvan wij de noodzaak uiteraard begrijpen, is dat niet meer verantwoord. We willen ons de komende weken beraden op de verdere opties.”

Er zijn zeven finalisten. Dat zijn: Susphos (Susfire), Noria (Plastic-Afvalschep), Jotum Waterbehandeling (Smartbox), O3 Systems Technology (FOX Friendly Oxidation), Semiotic Labs (SAM4), Berghof Membrane Technology (Tubular Forward Osmosis) en Royal Brinkman (Nanobubbels).

De finale van de WIS Award is een podium voor bedrijven om hun innovaties over het voetlicht te brengen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.