In Leeuwarden vindt in het najaar van 2018 voor het eerst de European Water Tech Week (EWTW) plaats. De wetenschappelijke programma’s worden gecombineerd met culturele evenementen, in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

Ondertitel van de EWTW is ‘Connecting Global Water Tech Hubs’: tijdens de week worden de hubs – knooppunten – waaruit de wereldwijde technologiesector bestaat, met elkaar verbonden.

Bedrijven, universiteiten en overheden die zich bezighouden met innovatie, technologie en beleid op het gebied van water en watertechnologie ontmoeten elkaar van 24 tot en met 27 september 2018 in de stadsschouwburg en het WTC van Leeuwarden. Het Wetsus Congress, de WaterLink conferentie van WaterAlliance en een innovatiebeurs maken deel uit van het programma. Naast deze wetenschappelijke bijeenkomsten wordt een cultureel programma samengesteld, waarin water centraal staat. Die culturele evenementen vinden plaats in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Tijdens de EWTW staat de vraag centraal hoe multidisciplinaire samenwerking kan bijdragen een oplossingen voor de wereldwijde waterproblematiek. Het gaat daarbij onder meer om waterschaarste, watervervuiling, water&gezondheid en de bijdrage van de watersector aan de circulaire economie. Naast internationale key note speakers uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid zijn er interactieve sessies met deelnemers.

Meer informatie over de EWTW komt de komende tijd op de site van Wetsus

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.