secundair logo knw 1

In Leeuwarden vindt in het najaar van 2018 voor het eerst de European Water Tech Week (EWTW) plaats. De wetenschappelijke programma’s worden gecombineerd met culturele evenementen, in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

Ondertitel van de EWTW is ‘Connecting Global Water Tech Hubs’: tijdens de week worden de hubs – knooppunten – waaruit de wereldwijde technologiesector bestaat, met elkaar verbonden.

Bedrijven, universiteiten en overheden die zich bezighouden met innovatie, technologie en beleid op het gebied van water en watertechnologie ontmoeten elkaar van 24 tot en met 27 september 2018 in de stadsschouwburg en het WTC van Leeuwarden. Het Wetsus Congress, de WaterLink conferentie van WaterAlliance en een innovatiebeurs maken deel uit van het programma. Naast deze wetenschappelijke bijeenkomsten wordt een cultureel programma samengesteld, waarin water centraal staat. Die culturele evenementen vinden plaats in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Tijdens de EWTW staat de vraag centraal hoe multidisciplinaire samenwerking kan bijdragen een oplossingen voor de wereldwijde waterproblematiek. Het gaat daarbij onder meer om waterschaarste, watervervuiling, water&gezondheid en de bijdrage van de watersector aan de circulaire economie. Naast internationale key note speakers uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid zijn er interactieve sessies met deelnemers.

Meer informatie over de EWTW komt de komende tijd op de site van Wetsus

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.