In Leeuwarden vindt in het najaar van 2018 voor het eerst de European Water Tech Week (EWTW) plaats. De wetenschappelijke programma’s worden gecombineerd met culturele evenementen, in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

Ondertitel van de EWTW is ‘Connecting Global Water Tech Hubs’: tijdens de week worden de hubs – knooppunten – waaruit de wereldwijde technologiesector bestaat, met elkaar verbonden.

Bedrijven, universiteiten en overheden die zich bezighouden met innovatie, technologie en beleid op het gebied van water en watertechnologie ontmoeten elkaar van 24 tot en met 27 september 2018 in de stadsschouwburg en het WTC van Leeuwarden. Het Wetsus Congress, de WaterLink conferentie van WaterAlliance en een innovatiebeurs maken deel uit van het programma. Naast deze wetenschappelijke bijeenkomsten wordt een cultureel programma samengesteld, waarin water centraal staat. Die culturele evenementen vinden plaats in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Tijdens de EWTW staat de vraag centraal hoe multidisciplinaire samenwerking kan bijdragen een oplossingen voor de wereldwijde waterproblematiek. Het gaat daarbij onder meer om waterschaarste, watervervuiling, water&gezondheid en de bijdrage van de watersector aan de circulaire economie. Naast internationale key note speakers uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid zijn er interactieve sessies met deelnemers.

Meer informatie over de EWTW komt de komende tijd op de site van Wetsus

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?
In Duitsland en Zwitserland is de nodige ervaring met gepatenteerde activated cokes reactor technologie. Die lijkt zelfs PFAS biologisch af te breken.
Dit zou voor Delfland en anderen een goede oplossing kunnen zijn.....

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!