secundair logo knw 1

De deelnemers uit de watersector in de top 100 (portretten ontleend aan LinkedIn en Twitter). José Krijnen ontbreekt.

Ernst Raaphorst heeft de hoogste klassering behaald van de talrijke vertegenwoordigers uit de watersector in de Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2020. De ecoloog die werkzaam is bij het Hoogheemraadschap van Delfland, werd tiende.

Daarmee treedt Ernst Raaphorst in de voetsporen van Peter van Duijnhoven van Waterschap Limburg, die de vorige keer de negende plaats haalde. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door netwerkplatform Publiek Denken. In de top honderd waren ditmaal acht waterschappers en drie gemeentelijke beleidsmedewerkers water opgenomen.

Zij bereikten behalve Raaphorst echter niet de finale. Hierin waren na een publieksstemming nog twaalf ambtenaren van de partij. De jury onder leiding van Carsten Herstel (directeur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en met onder meer Mariël Middendorp (secretaris-directeur Hoogheemraadschap van Rijnland), bepaalde de rangvolgorde van de finalisten. Ambtenaar van het Jaar werd Lian de Boer, adviseur economische zaken van de gemeente Groningen. Ze won tevens de publieksprijs.

Videoserie over onderwaterwereld
Voor Raaphorst restte een eervolle tiende plek. Zijn reactie op Facebook: “Voor mij helaas pindakaas, maar was supergaaf om mee te mogen dingen en ook die Top 12 te halen!”

Ernst RaaphorstErnst Raaphorst

In de special van het magazine Publieke Professional die in verband met de verkiezingsuitslag verscheen, zegt de ecoloog over zichzelf: “Waterplanten en kleine waterdiertjes, dat is waar ik vooral mee bezig ben. Ik geef adviezen, doe toetsingen en stuur onderzoek aan. En ik vertel graag vol enthousiasme over de wondere onderwaterwereld! Dat doe ik in de videoserie Ernst’s OnderWaterWereld.” De serie is te zien op YouTube en TV West en ook te vinden via zijn pagina’s op Facebook, Instagram en Twitter.

Klassering van andere deelnemers
Ook Gideon Blom, inspecteur gevaarlijke stoffen binnenvaart bij Inspectie Leefomgeving en Transport, haalde de eindstrijd en werd daarin twaalfde. Net buiten de finale viel Roel Wijnhoven, adviseur areaalbeheer bij Waterschap Limburg. Vanwege een aanzienlijk aantal stemmen belandde hij op de veertiende plaats.

De overige negen deelnemers uit de watersector eindigden tussen plaatsen 23 en 77:

23. Hans Roelofs, adviseur water en ruimte, Waterschap De Dommel
38. Marcel Janssen, beleidsmedewerker water, Gemeente Landgraaf
42. Ronald Koolen, beleidsadviseur/ projectleider, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
43. Martijn Timmermans, beleidsmedewerker water, Gemeente West Maas en Waal
49. Bart Bardoel, adviseur beheer en onderhoud, Waterschap Aa en Maas
54. Margot Musters, procesmanager juridische zaken, inkoop, vastgoed en financiën, Waterschap Brabantse Delta
64. José Krijnen, maintenance engineer, Waterschap Brabantse Delta
69. Ralph Maes, beleidsmedewerker water en riolering, Gemeente Woensdrecht
77. Wendy Kooistra, directeur strategie, Hoogheemraadschap van Delfland

 

MEER INFORMATIE
Bericht van Publiek Denken
Special Publieke Professional
H2O-bericht over deelname watersector
H2O-bericht over einduitslag in 2019

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.