secundair logo knw 1

De zomerse droogte mocht op veel media-aandacht rekenen. De Unie van Waterschappen voert nu een enquête uit om te ontdekken of deze aandacht het werk van de waterschappen bekender heeft gemaakt.

De enquête is een vervolg op een onderzoek in het voorjaar en maakt deel uit van de gezamenlijke communicatiestrategie van de Unie van Waterschappen en de afzonderlijke waterschappen. “Uit die eerdere enquête in het voorjaar bleek dat de Nederlanders minder goed wisten wat waterschappen doen aan waterkwaliteit,” zegt Miranda van der Voort van de Unie van Waterschappen.

“Omdat de waterschappen de afgelopen maanden veel in de media zijn geweest, doen we nu een nieuwe enquête. Zo kunnen we mooi het verschil meten.” De gegevens van het onderzoek willen de waterschappen vooral gebruiken om van te leren. “Bekendheid is geen doel op zich, natuurlijk. Maar we vinden het belangrijk om te laten zien wat de waterschappen doen en hopen op deze manier te ontdekken of onze gezamenlijke communicatiestrategie er in slaagt om dat over het voetlicht te brengen.”

De Unie van Waterschappen verspreidt de enquête landelijk, de afzonderlijke waterschappen doen dat in hun eigen beheersgebied. Er zijn ongeveer 1200 tot 1300 respondenten nodig, voor een goede verspreiding over de verschillende regio’s nog iets meer, om te kunnen spreken van een representatieve enquête. “Afhankelijk van het aantal reacties zal de peiling nog 1 à 2 weken online blijven. In het kader van onze communicatiestrategie blijven we de komende jaren soortgelijk onderzoek uitvoeren.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.