0
0
0
s2smodern

De Noordzee krijgt een ambassade. Volgens de initiatiefnemers wordt hiermee een stem gegeven aan de dingen, dieren, planten en mensen die een rol spelen in en rond deze zee.

De Ambassade van de Noordzee is een initiatief van de open podiumorganisatie Parlement van de Dingen. De ambassade wordt de komende maanden gebouwd aan de hand van twee onderzoeksvragen: wat is anno nu onze relatie met de Noordzee? Hoe kan deze relatie worden verbeterd, ten gunste van menselijk en niet-menselijk leven en van het leven van toekomstige generaties?

De in de samenleving verzamelde antwoorden vormen de basis voor een pleidooi namens de Noordzee. Dit pleidooi wordt op 29 juni overhandigd aan de Tweede Kamer. Mensen kunnen hiervoor moties met bijvoorbeeld een actiepunt of een wens indienen. De moties worden gebruikt voor - zoals de organisatie het uitdrukt - ‘de gesprekken die gevoerd worden tussen alg, zoutkorrel, olietanker, mens en mossel’. Onder meer tijdens een aantal zittingen in Den Haag die in april plaatsvinden, worden de moties besproken.

Stichting de Noordzee is een van de betrokken partijen bij de ambassade. Directeur Floris van Hest wijst erop dat de regering dit jaar werkt aan een beleidsvisie op de zee voor de periode tot 2030. “Wij willen bijdragen aan de dialoog door zoveel mogelijk stemmen, ideeën en inzichten te laten klinken in het gesprek over de toekomst van de Noordzee.”

Lees meer over de ambassade.

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.
"...in China een oppervlak van 24 km2 [5]. In de toekomst zullen zonneparken van deze grootte naar verwachting ook in Nederland te zien zijn."
Nou nee. Zonneparken van 2.400 ha komen er NOOIT in Nederland want dat is ruimtelijk onacceptabel. Ik denk dat het bij 200 ha wel ophoudt. Ik denk ook dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen drijvende systemen op natuurlijke waterpartijen (waar onderzoek gewenst is) en systemen op water zonder natuurwaarden zoals nieuw aangelegde zandputten/grindgaten, koelwater/industriewaterbekkens, slibreservoirs, drinkwaterbekkens en overloopgebieden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.