0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stichtte vorig jaar een waterinnovatiefonds om innovatieve projecten in de watersector stimuleren. Het eerste jaar gaven 20 bedrijven een pitch om in aanmerking te komen voor ondersteuning door het waterinnovatiefonds. Vorige week werd de eerste financiering gehonoreerd, op korte termijn volgen er in elk geval nog twee.

Hollands Noorderkwartier organiseerde het afgelopen jaar twee sessies waarop ondernemers hun ideeën konden presenteren. Twintig instellingen pitchen daar hun idee. De selectiecommissie, met experts van Hollands Noorderkwartier en kenniscentrum STOWA, keurde negen aanvragen goed. Deze aanvragen gingen door naar het Groenfonds, de beheerder van het waterinnovatiefonds. Het Groenfonds bekijkt de aanvragen nog gedetailleerder”, zegt Shane Kleyhorst van het hoogheemraadschap. “Van deze negen aanvragen is de eerste nu dus goedgekeurd: een innovatie van NCGM, een nabehandeling om beton te beschermen tegen uitdroging met natuurlijke producten als water, alginaat en betoniet”.

Vier lopende aanvragen
Vier aanvragen zitten momenteel nog het traject. "Twee financieringen zitten er op zeer korte termijn aan te komen en twee andere indieners zitten nog wat verder in het proces.” Kleyhorst is te spreken over het aantal van 20 pitches. “We zien dat veel bedrijven geïnteresseerd zijn en met interessante innovaties komen,” meent Kleyhorst. "Maar ook ideeën die uiteindelijk niet in aanmerking komen voor financiering uit het Waterinnovatiefonds, kunnen we vaak helpen. Bijvoorbeeld door ze te verwijzen naar andere organisaties”.

In totaal is er 2 miljoen euro beschikbaar voor het Waterinnovatiefonds. Het revolverende fonds leent het geld aan de innoverende bedrijven en hoopt dat de investering na verloop van tijd terugkomt en het Waterinnovatiefonds op die manier gevuld blijft. Per innovatie stelt het fonds 50% (met een maximum van 200.000 euro) beschikbaar. “Geïnteresseerde partijen hebben ook dit jaar weer twee keer de kans om hun idee te pitchen, in juni en in december”.

 

MEER INFORMATIE
Circulaire coating eerste financiering Waterinnovatiefonds
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stelt Waterinnovatiefonds in
Informatie over het Waterinnovatiefonds HHNK

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het