0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stichtte vorig jaar een waterinnovatiefonds om innovatieve projecten in de watersector stimuleren. Het eerste jaar gaven 20 bedrijven een pitch om in aanmerking te komen voor ondersteuning door het waterinnovatiefonds. Vorige week werd de eerste financiering gehonoreerd, op korte termijn volgen er in elk geval nog twee.

Hollands Noorderkwartier organiseerde het afgelopen jaar twee sessies waarop ondernemers hun ideeën konden presenteren. Twintig instellingen pitchen daar hun idee. De selectiecommissie, met experts van Hollands Noorderkwartier en kenniscentrum STOWA, keurde negen aanvragen goed. Deze aanvragen gingen door naar het Groenfonds, de beheerder van het waterinnovatiefonds. Het Groenfonds bekijkt de aanvragen nog gedetailleerder”, zegt Shane Kleyhorst van het hoogheemraadschap. “Van deze negen aanvragen is de eerste nu dus goedgekeurd: een innovatie van NCGM, een nabehandeling om beton te beschermen tegen uitdroging met natuurlijke producten als water, alginaat en betoniet”.

Vier lopende aanvragen
Vier aanvragen zitten momenteel nog het traject. "Twee financieringen zitten er op zeer korte termijn aan te komen en twee andere indieners zitten nog wat verder in het proces.” Kleyhorst is te spreken over het aantal van 20 pitches. “We zien dat veel bedrijven geïnteresseerd zijn en met interessante innovaties komen,” meent Kleyhorst. "Maar ook ideeën die uiteindelijk niet in aanmerking komen voor financiering uit het Waterinnovatiefonds, kunnen we vaak helpen. Bijvoorbeeld door ze te verwijzen naar andere organisaties”.

In totaal is er 2 miljoen euro beschikbaar voor het Waterinnovatiefonds. Het revolverende fonds leent het geld aan de innoverende bedrijven en hoopt dat de investering na verloop van tijd terugkomt en het Waterinnovatiefonds op die manier gevuld blijft. Per innovatie stelt het fonds 50% (met een maximum van 200.000 euro) beschikbaar. “Geïnteresseerde partijen hebben ook dit jaar weer twee keer de kans om hun idee te pitchen, in juni en in december”.

 

MEER INFORMATIE
Circulaire coating eerste financiering Waterinnovatiefonds
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stelt Waterinnovatiefonds in
Informatie over het Waterinnovatiefonds HHNK

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het