secundair logo knw 1

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stichtte vorig jaar een waterinnovatiefonds om innovatieve projecten in de watersector stimuleren. Het eerste jaar gaven 20 bedrijven een pitch om in aanmerking te komen voor ondersteuning door het waterinnovatiefonds. Vorige week werd de eerste financiering gehonoreerd, op korte termijn volgen er in elk geval nog twee.

Hollands Noorderkwartier organiseerde het afgelopen jaar twee sessies waarop ondernemers hun ideeën konden presenteren. Twintig instellingen pitchen daar hun idee. De selectiecommissie, met experts van Hollands Noorderkwartier en kenniscentrum STOWA, keurde negen aanvragen goed. Deze aanvragen gingen door naar het Groenfonds, de beheerder van het waterinnovatiefonds. Het Groenfonds bekijkt de aanvragen nog gedetailleerder”, zegt Shane Kleyhorst van het hoogheemraadschap. “Van deze negen aanvragen is de eerste nu dus goedgekeurd: een innovatie van NCGM, een nabehandeling om beton te beschermen tegen uitdroging met natuurlijke producten als water, alginaat en betoniet”.

Vier lopende aanvragen
Vier aanvragen zitten momenteel nog het traject. "Twee financieringen zitten er op zeer korte termijn aan te komen en twee andere indieners zitten nog wat verder in het proces.” Kleyhorst is te spreken over het aantal van 20 pitches. “We zien dat veel bedrijven geïnteresseerd zijn en met interessante innovaties komen,” meent Kleyhorst. "Maar ook ideeën die uiteindelijk niet in aanmerking komen voor financiering uit het Waterinnovatiefonds, kunnen we vaak helpen. Bijvoorbeeld door ze te verwijzen naar andere organisaties”.

In totaal is er 2 miljoen euro beschikbaar voor het Waterinnovatiefonds. Het revolverende fonds leent het geld aan de innoverende bedrijven en hoopt dat de investering na verloop van tijd terugkomt en het Waterinnovatiefonds op die manier gevuld blijft. Per innovatie stelt het fonds 50% (met een maximum van 200.000 euro) beschikbaar. “Geïnteresseerde partijen hebben ook dit jaar weer twee keer de kans om hun idee te pitchen, in juni en in december”.

 

MEER INFORMATIE
Circulaire coating eerste financiering Waterinnovatiefonds
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stelt Waterinnovatiefonds in
Informatie over het Waterinnovatiefonds HHNK

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.