0
0
0
s2smodern

Het World Trade Center in Den Haag heeft een duurzame polderdaktuin gekregen die wordt gebruikt als waterberging. Regenwater zorgt voor een waterpoel waarin inheemse planten kunnen gedijen.

Het is voor de eerste keer dat een plat dak van een Haags kantoorgebouw deze bestemming heeft gekregen. De polderdaktuin van het World Trade Center is gerealiseerd door het dak van de parkeergarage te verbouwen. Volgens het WTC is hiermee de eigen wens om te verduurzamen gecombineerd met de wens van huurders en bewoners om de buitenlucht op te kunnen zoeken. Het ontwerp komt van Buro Kokmeuleman.

De tuin is zevenhonderd meter groot waarvan zestig procent uit water bestaat. Hier is een eigen mini-cultuur gecreëerd. Het regenwater zorgt voor een permanente waterpoel en met inheemse planten wordt het water vastgehouden. De beplanting is aantrekkelijk voor inheemse insecten, vogels en waterdieren.

Het poldertje heeft de functie van waterberging. De afvoer van hemelwater van omliggende daken is ontkoppeld en het regenwater wordt in een bassin opgevangen. Alleen als het nodig is, bijvoorbeeld bij hevige regenval, wordt water geloosd op het riool. Voor het opvangen van regenwater wordt het Aqua Flow Systeem van het bedrijf Dakdokters gebruikt. Dit systeem detecteert via Buienradar wanneer er een regenbui aankomt en kan dan het waterniveau verlagen.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.