0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Het World Trade Center in Den Haag heeft een duurzame polderdaktuin gekregen die wordt gebruikt als waterberging. Regenwater zorgt voor een waterpoel waarin inheemse planten kunnen gedijen.

Het is voor de eerste keer dat een plat dak van een Haags kantoorgebouw deze bestemming heeft gekregen. De polderdaktuin van het World Trade Center is gerealiseerd door het dak van de parkeergarage te verbouwen. Volgens het WTC is hiermee de eigen wens om te verduurzamen gecombineerd met de wens van huurders en bewoners om de buitenlucht op te kunnen zoeken. Het ontwerp komt van Buro Kokmeuleman.

De tuin is zevenhonderd meter groot waarvan zestig procent uit water bestaat. Hier is een eigen mini-cultuur gecreëerd. Het regenwater zorgt voor een permanente waterpoel en met inheemse planten wordt het water vastgehouden. De beplanting is aantrekkelijk voor inheemse insecten, vogels en waterdieren.

Het poldertje heeft de functie van waterberging. De afvoer van hemelwater van omliggende daken is ontkoppeld en het regenwater wordt in een bassin opgevangen. Alleen als het nodig is, bijvoorbeeld bij hevige regenval, wordt water geloosd op het riool. Voor het opvangen van regenwater wordt het Aqua Flow Systeem van het bedrijf Dakdokters gebruikt. Dit systeem detecteert via Buienradar wanneer er een regenbui aankomt en kan dan het waterniveau verlagen.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het