De 45 managers van drinkwaterbedrijf Dunea moeten solliciteren op een nieuwe functie binnen het bedrijf of hun carrière elders voortzetten.

Dat is het gevolg van een reorganisatie die het drinkwaterbedrijf, waar in totaal bijna 550 mensen werken, nog voor de zomer door wil voeren. "We willen onze dienstverlening verbeteren en besparen op de kosten," zegt voorlichter Margreet Ruysbroek. "Door onze organisatie anders in te richten, met een focus op de belangrijkste bedrijfsprocessen, komen er minder kleine teams met elk een eigen leidinggevende."

De reorganisatie raakt alleen de managementfuncties, de banen van de overige medewerkers zijn niet in gevaar. De komende maanden staan bij Dunea in het teken van de reorganisatie en de plaatsingsprocedure waarbij de managers de kans krijgen op een nieuwe functie te solliciteren. Ruysbroek verwacht dat verreweg het grootste deel van de Dunea-managers een nieuwe positie binnen het drinkwaterbedrijf zal vinden. "Voor de overigen werken we samen met de vakbond aan een sociaal plan."

Bij de nieuwe manier van werken die Dunea wil invoeren, hoort ook de invoering van een nieuw softwaresysteem. "Dit systeem maakt het ons mogelijk slagvaardiger te gaan werken, bijvoorbeeld doordat collega's gemakkelijker gegevens met elkaar kunnen delen. Ook gaan we aan de slag met een nieuw klantportaal waarbij onze klanten meer digitaal kunnen regelen. Dat zijn in eerste instantie natuurlijk grote investeringen, maar uiteindelijk verwachten we zo een stevige kostenbesparing te kunnen boeken."

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?
In Duitsland en Zwitserland is de nodige ervaring met gepatenteerde activated cokes reactor technologie. Die lijkt zelfs PFAS biologisch af te breken.
Dit zou voor Delfland en anderen een goede oplossing kunnen zijn.....

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!