0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Bij de Waterinnovatieprijs is dit jaar extra aandacht voor digitale transformatie. Ook is de bijzondere categorie Dromenvanger geïntroduceerd, bedoeld voor creatieve ideeën die nog niet rijp genoeg zijn voor de reguliere categorieën. Voor de derde keer staat de jury onder leiding van Lidewijde Ongering.

De wedstrijd wordt inmiddels voor het achtste jaar georganiseerd door de Unie van Waterschappen, in samenwerking met de Nederlandse Waterschapsbank. Deelname staat open voor waterschappen, bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, overige overheden en particulieren. Wie een vernieuwende oplossing of een baanbrekend idee heeft op het gebied van water, kan meedingen naar de prijs. Inzenden is mogelijk vanaf 2 september tot 7 oktober.

Vijf categorieën
De Waterinnovatieprijs is bedoeld voor innovatieve waterprojecten die goed passen in de taken van waterschappen. Er zijn prijzen te winnen in diverse categorieën. Net als in voorgaande jaren zijn Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water reguliere categorieën. Digitale transformatie komt daar nu bij. Het gaat om digitale toepassingen en manieren van werken die de waterschappen helpen hun kerntaken beter, goedkoper en/of duurzamer uit te voeren.

Ook nieuw is de bijzondere categorie Dromenvanger. Hiervoor kunnen innovaties worden ingediend die nog niet rijp genoeg zijn om mee te doen in een reguliere categorie. Elke inzender maakt een vlogje waarin het idee wordt toegelicht. De vlogjes worden geplaatst op het Youtube-kanaal van de Unie van Waterschappen.

Ongering juryvoorzitter
De vakjury kiest de winnaars in de vier reguliere categorieën. Daarnaast is er een publieksprijs, waarvoor iedereen van half november tot en met 9 december online kan stemmen. De winnaars krijgen een glaskunstwerk van kunstenaar Gert Bullée. De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op het Waterinnovatiefestival. Dit evenement beleeft zijn eerste editie op donderdag 12 december in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. 

Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, is voor de derde keer voorzitter van de vakjury. De andere juryleden zijn Lotte de Bruijn (directeur van Nederland ICT), Merle de Kreuk (hoogleraar Waterkwaliteit aan de TU Delft), Katja Portegies (directeur Veiligheid en Water bij Rijkswaterstaat), Hendrik Postma (voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers), Roy Tummers (directeur Water bij VEMW), Lidwin van Velden (bestuursvoorzitter van de Nederlandse Waterschapsbank) en Henk Volberda (hoogleraar innovatie en ICT aan de Universiteit van Amsterdam).

Ongering noemt het een eer om juryvoorzitter van de Waterinnovatieprijs te zijn. “Het is goed dat de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank prijzen uitreiken aan innovaties die helpen Nederland beter te beschermen tegen water en zorgen voor schoon en voldoende zoet water. En dat geldt ook voor de digitale transformatie in de watersector, een trend die dit jaar extra aandacht krijgt. Ik kijk dus uit naar alle inzendingen. Verder zullen we voor het eerst ook frisse en creatieve ideeën die nog niet rijp genoeg zijn voor de reguliere categorieën een podium bieden in de nieuwe ‘Dromenvanger’ categorie.”

 

MEER INFORMATIE
Website Waterinnovatieprijs 2019
Informatie Waterinnovatiefestival op 12 december

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het