0
0
0
s2smodern

De verbinding tussen stad en zee versterken. Dat is de bedoeling van het uitkijkplatform Seasaw op de noordelijke dijk van Den Helder. Het ontwerp is van MVRDV en de realisatie wordt in 2019 verwacht.

Het ontwerp voor Seasaw is gebaseerd op het symbool acht voor oneindigheid. Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV won hiermee een internationale prijsvraag die was uitgeschreven door Zeestad. Deze zelfstandige organisatie ontwikkelt samen met de gemeente de stedelijke vernieuwing in Den Helder.

Wie straks op het uitkijkplatform Seasaw staat, kan zowel Den Helder als het water zien. De jury heeft het over een tegelijkertijd stoer en fragiel ontwerp waarmee de verbinding tussen stad en zee wordt verbeeldt en verwerkelijkt. Deze verbinding was juist aangetast door een recente dijkversterking.

Volgens medeoprichter Jacob van Rijs van MVRDV krijgt Den Helder met Seasaw een markant symbool, hetgeen nu nog ontbreekt. “De installatie respecteert de bestaande dijk, terwijl bewoners en bezoekers stad en zee vanuit een heel nieuw perspectief kunnen zien. ” Het bureau heeft ook een vijf kilometer lange wandel- en fietsroute over de dijk ontworpen. “Het golvende pad activeert de kustlijn en nodigt mensen uit om de dijk te beklimmen en een kijkje te nemen aan de andere kant”, aldus Van Rijs.

De realisatie van het uitkijkplatform wordt verwacht in 2019. MVRDV werkt hierbij samen met ingenieursbureau IMd. Het project valt binnen het regionale economische investeringsprogramma De Kop Werkt!, dat zich richt op een goede leefbaarheid in de Kop van Noord-Holland.

Lees meer op de site van MVRDV.

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.