0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De verbinding tussen stad en zee versterken. Dat is de bedoeling van het uitkijkplatform Seasaw op de noordelijke dijk van Den Helder. Het ontwerp is van MVRDV en de realisatie wordt in 2019 verwacht.

Het ontwerp voor Seasaw is gebaseerd op het symbool acht voor oneindigheid. Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV won hiermee een internationale prijsvraag die was uitgeschreven door Zeestad. Deze zelfstandige organisatie ontwikkelt samen met de gemeente de stedelijke vernieuwing in Den Helder.

Wie straks op het uitkijkplatform Seasaw staat, kan zowel Den Helder als het water zien. De jury heeft het over een tegelijkertijd stoer en fragiel ontwerp waarmee de verbinding tussen stad en zee wordt verbeeldt en verwerkelijkt. Deze verbinding was juist aangetast door een recente dijkversterking.

Volgens medeoprichter Jacob van Rijs van MVRDV krijgt Den Helder met Seasaw een markant symbool, hetgeen nu nog ontbreekt. “De installatie respecteert de bestaande dijk, terwijl bewoners en bezoekers stad en zee vanuit een heel nieuw perspectief kunnen zien. ” Het bureau heeft ook een vijf kilometer lange wandel- en fietsroute over de dijk ontworpen. “Het golvende pad activeert de kustlijn en nodigt mensen uit om de dijk te beklimmen en een kijkje te nemen aan de andere kant”, aldus Van Rijs.

De realisatie van het uitkijkplatform wordt verwacht in 2019. MVRDV werkt hierbij samen met ingenieursbureau IMd. Het project valt binnen het regionale economische investeringsprogramma De Kop Werkt!, dat zich richt op een goede leefbaarheid in de Kop van Noord-Holland.

Lees meer op de site van MVRDV.

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het