secundair logo knw 1

De Delftse hoogleraar kustwaterbouwkunde Marcel Stive neemt morgen (woensdag 10 mei) afscheid. Hij wordt opgevolgd door Stefan Aarninkhof die wordt benoemd tot hoogleraar Coastal Engineering aan de TU Delft.

Stive, verbonden aan de Faculteit van Civiele Techniek en Geowetenschappen, stond aan de wieg van onderzoek en ingrepen zoals de Zand Motor en het Delta Programma die de Nederlandse kust beschermen.

De internationaal gelauwerde hoogleraar propageerde een pro-actieve houding om de risico’s van klimaatverandering en zeespiegelstijging te beheersen. Hij had de hand in veel vernieuwingen in het kustbeschermingsbeleid. Daarbij was hij pleitbezorger van de zogeheten zachte strategie om de kust te beschermen, ingezet na de eerste Kustnota van 1990. De experimentele Zand Motor, de omvangrijke zandopspuiting van 21 miljoen kuub zand voor de kust bij Kijkduin-Ter Heijde, is een meer duurzame manier om zandsuppletie te realiseren voor de versterking van de kust.

De scheidende hoogleraar, die ook afstudeerde en promoveerde aan de TU Delft, zal ter gelegenheid van zijn afscheid in zijn uittreerede praten over ‘de fascinerende ontwikkeling van het omgaan met en denken over kustsystemen in het algemeen en het Nederlandse kustsysteem in het bijzonder na de afronding van de Oosterschelde werken’.

Zijn opvolger Aarninkhof spreekt in zijn inaugurele rede over de grens van water en land. “Over de fascinerende dynamiek van de zone waar golven, getij, en sediment elkaar ontmoeten en de condities scheppen voor de ontwikkeling van adembenemende kustlandschappen. En over het effect van waterbouwkundige werken, waarmee ingenieurs proberen te voorzien in maatschappelijke behoeftes binnen dat natuurlijke systeem.”

Ter gelegenheid van het afscheid en de aanstelling wordt het symposium De Kust van Nu gehouden, waar gastsprekers hun visie geven op de kustontwikkeling. Meer info vindt u hier.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.
Reintje Paijmans Kriens Waterschapsverkiezingen: apart of niet?
"Kennis van Waterbeheer" en "Provinciaal bestuur"  voor een groot deel van onze bevolking, is naar mijn ervaring heel gering. De situatie  is per provincie ook geheel anders. Of je nu in Zuid-Holland woont of in Drenthe: water aanvoer, afvoer  en tekort zijn niet met elkaar te vergelijken. De grenzen vallen niet samen. 
Ik heb als geograaf ook veel te maken gehad met wat dat voor problemen voor de bevolking, stadsbesturen en waterschappen veroorzaakte. Stadsbesturen hebben, zeker in de huidige tijd, andere, grotere problemen op hun agenda staan. Op welke manier moet, kan betere voorlichting opgelost worden? Ik heb lezingen gegeven, excursies georganiseerd, bestuursleden van de waterschappen daarbij uitgenodigd en wat ik ook erg belangrijk vind, aan het voortgezet onderwijs voorlichting, onderwijs gegeven. Bij excursies vroeg ik aan de ouders van de leerlingen of zij "mee wilden helpen" met vervoer, eten, geld ophalen voor de bijkomende kosten. Vaak meldden meer ouders zich aan dan eigenlijk nodig was, maar dat had voor de waterschappen in velerlei opzicht positieve gevolgen.
"Samenwerking", overleg met de landen waar de rivieren ontstaan en door stromen, afspreken hoeveel water ieder land wil, kan, mag gebruiken, afvoeren, dat zijn problemen, die nauwelijks bekend zijn bij de bevolking.
Ik hoop dat dit soort onderwerpen net zo belangrijk worden gevonden als problemen met  auto rijden, parkeren en boodschappen doen.
Ik wens Nederland veel succes.