Drinkwaterbedrijven en overheidsdiensten gaven in 2016 7,1 miljard euro uit aan waterbeheer. Dat blijkt uit de rapportage De Staat van Ons Water, die Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur & Milieu, vorige week naar de Tweede Kamer stuurde.
De minister concludeert dat de waterbeheerders en drinkwaterbedrijven in 2016 7,1 miljard euro hebben uitgegeven aan waterveiligheid en waterkwaliteit. In 2015 was dat nog iets minder, namelijk 7,05 miljard euro. Volgens de rapportage liggen de waterbeheerders en drinkwaterbedrijven voor op het pad dat is uitgestippeld om in 2020 750 miljoen euro te besparen op de jaarlijkse kosten. De kostenstijgingen worden met name beperkt door intensievere samenwerking en toegenomen efficiency.
De rapportage Staat van Ons Water wordt ieder jaar in mei gepubliceerd en beschrijft de uitvoering van het Nationaal Waterplan 2016-2021, het Bestuursakkoord Water 2011, het uitvoeringsprogramma van de Beleidsnota Drinkwater en diverse Europese richtlijnen.
Op de website destaatvanonswater.nl is de rapportage terug te lezen.
Hier kunt u de rapportage downloaden in pdf.
Na heel veel onduidelijkheid zou deze wijze van verhuren het park 'prioritair' maken.
Wij hanteren een Legionella-beheersplan, geprotocolleerd en gedocumenteerd.
Als de recreatiewoningen 'zorghuizen' zouden zijn, of de verhuur door een eigenaar verzorgd zou worden waren ze NIET prioritair. Nu zijn wij verplicht OOK nog een peperduur geregistreerd bedrijf in de arm te nemen.
Hoe volstrekt onlogisch en belachelijk overdreven kunnen de voorschriften zijn?
Wat is het verschil met een particulier bewoond huisje, of een enkele recreatiewoning (beide NIET prioritair)?
Wellicht een volgende keer ook de andere bonden eens raadplegen voor een evenwichtig artikel?