secundair logo knw 1

Met RIOX, een app voor het inmeten en delen van revisiegegevens van huis- en kolkaansluitingen, wonnen Adaptivity, Rio Brabant en de gemeente Oosterhout vandaag de RIONED Innovatieprijs 2019. De prijs werd uitgereikt tijdens de RIONEDdag in het Beatrix Theater in Utrecht.

Uit de oorspronkelijke twaalf inzendingen waren vier genomineerden geselecteerd. Deze genomineerden mochten zich presenteren tijdens de RIONEDdag. Naast de app RIOX waren dat het Smart City Water System, de RioolScan en het het Datagedreven rioleringsbeheer.

Het Smart City Water System, een sensorsysteem dat continu diverse parameters van het water in een rioolbuis meet, is een innovatie van i-Sago.

De RioolScan, een stappenplan voor het van grof naar fijn opsporen van foutaansluitingen, was de inzending van Sanitas Water en Roosendaal maakte kans met het Datagedreven rioleringsbeheer, een aanpak voor risicogestuurd rioleringsbeheer op basis van het slim-systeemmodel.

Met de prijs stimuleert Stichting RIONED innovaties in het stedelijk waterbeheer en de riolering en biedt het een podium waarop de deelnemers (bedrijven of overheidsorganisaties) hun innovatie kunnen tonen.

 

MEER INFORMATIE
De 12 inzendingen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.