secundair logo knw 1

Met RIOX, een app voor het inmeten en delen van revisiegegevens van huis- en kolkaansluitingen, wonnen Adaptivity, Rio Brabant en de gemeente Oosterhout vandaag de RIONED Innovatieprijs 2019. De prijs werd uitgereikt tijdens de RIONEDdag in het Beatrix Theater in Utrecht.

Uit de oorspronkelijke twaalf inzendingen waren vier genomineerden geselecteerd. Deze genomineerden mochten zich presenteren tijdens de RIONEDdag. Naast de app RIOX waren dat het Smart City Water System, de RioolScan en het het Datagedreven rioleringsbeheer.

Het Smart City Water System, een sensorsysteem dat continu diverse parameters van het water in een rioolbuis meet, is een innovatie van i-Sago.

De RioolScan, een stappenplan voor het van grof naar fijn opsporen van foutaansluitingen, was de inzending van Sanitas Water en Roosendaal maakte kans met het Datagedreven rioleringsbeheer, een aanpak voor risicogestuurd rioleringsbeheer op basis van het slim-systeemmodel.

Met de prijs stimuleert Stichting RIONED innovaties in het stedelijk waterbeheer en de riolering en biedt het een podium waarop de deelnemers (bedrijven of overheidsorganisaties) hun innovatie kunnen tonen.

 

MEER INFORMATIE
De 12 inzendingen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?