0
0
0
s2sdefault

De coronacrisis heeft advies- en ingenieursbureau Tauw vorig jaar geen pijn gedaan, de jaarcijfers laten zien dat het consultancybureau een goed jaar achter de rug heeft. De omzet steeg met 4 procent naar recordhoogte (144 miljoen euro), de EBITDA nam met 16 procent toe (9,9 miljoen euro), het nettoresultaat eindigde op 5,8 miljoen euro (plus 29 procent). Ook de solvabiliteit verbeterde. 

“Onze blijvende focus op internationale industriële markten voor zowel advies- als monitoringactiviteiten is een succesvolle strategie gebleken. Daarnaast heeft ons aangescherpte marktprofiel in combinatie met nieuwe proposities in de publieke sector geleid tot een hogere omzet in 2020”, schrijft het bureau in een toelichting op de financiële resultaten.

De COVID-19 crisis heeft het bureau ‘meer dan ooit bewust gemaakt van het belang van gezondheid en welzijn van collega’s’, zegt algemeen directeur Henrike Branderhorst. We hebben het afgelopen jaar dan ook extra geïnvesteerd in het sociale profiel van Tauw. Zo hebben we heel veel collega’s voorzien van de noodzakelijke thuiswerkvoorzieningen, boden we werknemers een grote mate van flexibiliteit en zijn er inspirerende verbindende initiatieven tot stand gekomen.”

COVID-19 heeft het bureau ook doen beseffen dat de mensheid kwetsbaar is. De gevolgen van de pandemie zullen we nog jaren voelen, stelt het bureau. “Dat is echter niet de enige uitdaging waarvoor we staan. De klimaatverandering en de wereldwijde achteruitgang van de biodiversiteit zijn alleen maar urgenter geworden. We weten dat we op lange termijn veranderingen moeten doorvoeren en als Tauw geven we gehoor aan deze oproep.”

Het consultancybureau lanceerde eind vorig jaar een nieuwe slogan: a living ambition. Met deze ‘levende ambitie’ wil Tauw bijdragen ‘aan een vitale leefomgeving door tastbare en haalbare duurzame oplossingen te creëren’.

In 2020 werkte het consultancybureau verder aan haar positionering als Europees consultancybureau voor het milieu en de fysieke leefomgeving. “Maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, afname van de biodiversiteit en duurzame industriële bedrijfsvoering gaan immers over de landsgrenzen heen en vragen een integrale, Europese aanpak”, aldus het bureau.

Tauw 900 logo 2 De landen waarin Tauw actief is

 

MEER INFORMATIE
De living ambition van Tauw
H2O Actueel: Witteveen+Bos haalt hogere omzet in 2020 ondanks corona
H2O Actueel: Omzet Royal HaskoningDHV gedaald, winstmarge toegenomen 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Aan ambitie geen gebrek! Geweldig. Ben benieuwd wat voor kennis dit gaat opleveren!
Frank Agterberg H2O/Waternetwerk
@Paul GootjesBeste Paul, het was destijds onmogelijk om een milieuhygiënische verklaring te verkrijgen (voor dat 'grout') omdat testprocedures en -mogelijkheden nog niet bestonden terwijl ILT wél aandrong op het volledig afvullen van boorgaten met precies dat materiaal. Er is met vereende krachten door leveranciers, CI's en eindgebruikers gewerkt aan een goede testmethode en daarmee de vereiste verklaringen. Dat heeft al met al tot medio 2020 geduurd. Inmiddels is dat dus opgelost en is de discussie verschoven naar de thermische geleidbaarheid en mengverhoudingen van het grout met het oog op de energetische en milieutechnische prestaties.
Paul Gootjes H2O/Waternetwerk
Ook is het opvallend dat er niet gesproken wordt over de toepassing van ongekeurde HDPE bodemlussen.
Lekkage en veel weerstand, wat de hele levensduur voor extra energiegebruik zorgt wordt niet genoemd.
Paul Gootjes H2O/Waternetwerk
Wel vreemd dat ILT in 2019 de overtreding toeliet dat er stoffen zonder geldige milieu hygiënische verklaring werden gebruikt. Dit werd medegedeeld in een brief van ILT op 28 februari waarbij de tijd werd gegeven tot 31 december 2019 om "de overtreding zo spoedig mogelijk ongedaan te maken"

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.