0
0
0
s2sdefault

De coronacrisis heeft advies- en ingenieursbureau Tauw vorig jaar geen pijn gedaan, de jaarcijfers laten zien dat het consultancybureau een goed jaar achter de rug heeft. De omzet steeg met 4 procent naar recordhoogte (144 miljoen euro), de EBITDA nam met 16 procent toe (9,9 miljoen euro), het nettoresultaat eindigde op 5,8 miljoen euro (plus 29 procent). Ook de solvabiliteit verbeterde. 

“Onze blijvende focus op internationale industriële markten voor zowel advies- als monitoringactiviteiten is een succesvolle strategie gebleken. Daarnaast heeft ons aangescherpte marktprofiel in combinatie met nieuwe proposities in de publieke sector geleid tot een hogere omzet in 2020”, schrijft het bureau in een toelichting op de financiële resultaten.

De COVID-19 crisis heeft het bureau ‘meer dan ooit bewust gemaakt van het belang van gezondheid en welzijn van collega’s’, zegt algemeen directeur Henrike Branderhorst. We hebben het afgelopen jaar dan ook extra geïnvesteerd in het sociale profiel van Tauw. Zo hebben we heel veel collega’s voorzien van de noodzakelijke thuiswerkvoorzieningen, boden we werknemers een grote mate van flexibiliteit en zijn er inspirerende verbindende initiatieven tot stand gekomen.”

COVID-19 heeft het bureau ook doen beseffen dat de mensheid kwetsbaar is. De gevolgen van de pandemie zullen we nog jaren voelen, stelt het bureau. “Dat is echter niet de enige uitdaging waarvoor we staan. De klimaatverandering en de wereldwijde achteruitgang van de biodiversiteit zijn alleen maar urgenter geworden. We weten dat we op lange termijn veranderingen moeten doorvoeren en als Tauw geven we gehoor aan deze oproep.”

Het consultancybureau lanceerde eind vorig jaar een nieuwe slogan: a living ambition. Met deze ‘levende ambitie’ wil Tauw bijdragen ‘aan een vitale leefomgeving door tastbare en haalbare duurzame oplossingen te creëren’.

In 2020 werkte het consultancybureau verder aan haar positionering als Europees consultancybureau voor het milieu en de fysieke leefomgeving. “Maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, afname van de biodiversiteit en duurzame industriële bedrijfsvoering gaan immers over de landsgrenzen heen en vragen een integrale, Europese aanpak”, aldus het bureau.

Tauw 900 logo 2 De landen waarin Tauw actief is

 

MEER INFORMATIE
De living ambition van Tauw
H2O Actueel: Witteveen+Bos haalt hogere omzet in 2020 ondanks corona
H2O Actueel: Omzet Royal HaskoningDHV gedaald, winstmarge toegenomen 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Eens met insteek van Hans Middendorp. Droge voeten is geen vanzelfsprekendheid meer en verhogen van de waterschapslasten ligt voor de hand. Ook al gaat het om wateroverlast op straat; het watersysteem is immers een geheel. Waterschappen moeten m.i. wel veel vroeger betrokken worden bij strategische planvorming rond woningbouw e.d. zodat problemen met wateroverlast (en ook verdroging) vooraf beter voorkomen kunnen worden.
Heel bijzonder dat de Unie van Waterschappen om extra geld vraagt aan het Rijk voor klimaatadaptatie, terwijl de waterschappen juist hun onafhankelijkheid koesteren en ook hun eigen belasting heffen. Klimaatadaptatie is vooral waterbeheer, waarin ook hemelwateroverlast en verdroging structureel een plek moeten krijgen. Financiële dekking voor klimaatadaptieve maatregelen komt dan logischerwijs uit een opslag op de bestaande watersysteemheffing, of uit een nieuwe klimaatheffing door de waterschappen.
Hulde! We zijn op weg naar een waterbewuste samenleving daar ben ik van overtuigd. Het zal op alle schalen en niveaus moeten. Maar ik maak me zorgen, maak me druk maar vegeet niet te spelen. Ook Leonardo da Vinci raakte zo geinteresseerd in water omdat de problemen in zijn tijd met water heel groot waren en economieen (gemeenschappen in vrede) er aan ten over konden gaan. Maar toch speels volhouden. Ik ga sneeuw verzamelen met de kleinkinderen, misschien wel sneeuw maken. De mens moet blijven geloven dat hij inventief is en optimistisch mag zijn.
Er kan toch ook kanalen gegraven worden naar de Dode zee en of Sahara.
Ik zou videocamera's plaatsen in het zicht en verdekt opgesteld.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.