0
0
0
s2smodern

CirTec uit Purmerend heeft met de Cellvation-installatie de Aquatech Innovation Award gewonnen. Salesmanager Marit van Veen van CirTec kreeg de award uit handen van juryvoorzitter Cees Buisman.

De award werd uitgereikt tijdens de opening van de Amsterdam International Water Week. Voor de prijs waren veertien innovatieve technologiën genomineerd. Uiteindelijk koos de jury, die innovaties van 'hoge kwaliteit' te beoordelen kreeg, CirTec als overall winnaar. Daarbij werd gelet op orginaliteit, praktische toepassingen en duurzaamheid. CirTec ontwikkelde de Cellvation-installatie die in het zuiveringsproces van afvalwater cellulose terugwint en geschikt maakt voor hergebruik, waarbij minder energie en chemicaliën nodig zijn. De kwantitatieve milieuvoordelen zijn: 15% minder slib, 15% energie en 20% minder chemicaliën.

De Cellvation-installatie staat op het terrein van de rioolwaterzuivering Geestmerambacht bij Warmenhuizen in Noord-Holland. De cellulose die wordt teruggewonnen wordt vermarkt en is onder meer al verwerkt in asfalt. 

In vijf categorien werden evenzoveel innovaties genomineerd. Dat waren Blücher (nog niet op de markt), Satellite remote sensing leak detection van Utilis (categorie process control technology & process), Picoturbine water network energy recovery van Technoturbines S.L (transport & storage), Closed Circuit Reverse Osmose treatment technology van Lenntech (Water treatment) en Cellvation van CirTec BV (waste water treatment).

Op het openingscongres van de Amsterdam International Water Week werd ook de Sarphati Sanitation Award uitgereikt, bedoeld voor organisaties of initiatieven die door ondernemerschap in de geest van de Amsterdamse arts Sarphati een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan verbetering van sanitatie en gezondheid. Wethouder Udo Kock reikte de prijs uit aan Ahijit Banergy van Finish Society in India. 

The Life time Achievement Award ging naar Sacha Kramer, ecoloog en mederoprichter van Soil, de organisatie die zich inzet voor ecologische sanitatie op Haiti.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.
"...in China een oppervlak van 24 km2 [5]. In de toekomst zullen zonneparken van deze grootte naar verwachting ook in Nederland te zien zijn."
Nou nee. Zonneparken van 2.400 ha komen er NOOIT in Nederland want dat is ruimtelijk onacceptabel. Ik denk dat het bij 200 ha wel ophoudt. Ik denk ook dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen drijvende systemen op natuurlijke waterpartijen (waar onderzoek gewenst is) en systemen op water zonder natuurwaarden zoals nieuw aangelegde zandputten/grindgaten, koelwater/industriewaterbekkens, slibreservoirs, drinkwaterbekkens en overloopgebieden.
Ik ben (als leek) wel erg benieuwd of er al eens is getest op het radicaaleffect van toegevoegde zuurstof (en het eventuele gebrek aan anti-oxidanten in het ultragefiltreerde RWZI-effluent). Iets wat mogelijk de afbraak van de aanwezige medicijnen zou kunnen verklaren.
Heel jammer dat RIVM niet met KWR wil samenwerken in dit onderzoek. Je zou zeggen: alle hens aan dek in deze tijd, maar dat lukt dus niet. Ik hoop dat men op zijn minst afspraken maakt wie waar bemonstert en hoe de resultaten gedeeld worden.
Wat wordt er met deze resultaten gedaan? Gaat men ook blussen indien men brand ontdekt of zijn we blij dat de brandmelder het doet. Oplossingen wellicht meenemen in IPMV van STOWA.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.