secundair logo knw 1

Salesmanager Marit van veen van Cirtec kreeg de award uit handen van juryvoorzitter Cees Buisman

CirTec uit Purmerend heeft met de Cellvation-installatie de Aquatech Innovation Award gewonnen. Salesmanager Marit van Veen van CirTec kreeg de award uit handen van juryvoorzitter Cees Buisman.

De award werd uitgereikt tijdens de opening van de Amsterdam International Water Week. Voor de prijs waren veertien innovatieve technologiën genomineerd. Uiteindelijk koos de jury, die innovaties van 'hoge kwaliteit' te beoordelen kreeg, CirTec als overall winnaar. Daarbij werd gelet op orginaliteit, praktische toepassingen en duurzaamheid.

CirTec ontwikkelde de Cellvation-installatie die in het zuiveringsproces van afvalwater cellulose terugwint en geschikt maakt voor hergebruik, waarbij minder energie en chemicaliën nodig zijn. De kwantitatieve milieuvoordelen zijn: 15% minder slib, 15% energie en 20% minder chemicaliën.

De Cellvation-installatie staat op het terrein van de rioolwaterzuivering Geestmerambacht bij Warmenhuizen in Noord-Holland. De cellulose die wordt teruggewonnen wordt vermarkt en is onder meer al verwerkt in asfalt. 

In vijf categorien werden evenzoveel innovaties genomineerd. Dat waren Blücher (nog niet op de markt), Satellite remote sensing leak detection van Utilis (categorie process control technology & process), Picoturbine water network energy recovery van Technoturbines S.L (transport & storage), Closed Circuit Reverse Osmose treatment technology van Lenntech (Water treatment) en Cellvation van CirTec BV (waste water treatment).

Op het openingscongres van de Amsterdam International Water Week werd ook de Sarphati Sanitation Award uitgereikt, bedoeld voor organisaties of initiatieven die door ondernemerschap in de geest van de Amsterdamse arts Sarphati een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan verbetering van sanitatie en gezondheid. Wethouder Udo Kock reikte de prijs uit aan Ahijit Banergy van Finish Society in India. 

The Life time Achievement Award ging naar Sacha Kramer, ecoloog en mederoprichter van Soil, de organisatie die zich inzet voor ecologische sanitatie op Haiti.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…
Als de twee probleemkelders zijn afgesloten dan lopen we toch geen risico meer? Of zijn de verkeerde kelders per ongeluk afgesloten?
De waterschappen blijven achter bij de hoeveelheden neerslag die de komende jaren op ons afkomen. Dijkverhoging zal geen uitweg bieden in de ontstane situatie en zelfs gevaarlijk. Geef water zelf de ruimte in de huidige tijd en ga het gesprek aan met de landbouw of laat de landbouw zelf beslissen in kritieke regio's. Neerslaghoeveelheden van boven de 100 mm in een etmaal is geen uitzondering in deze tijd fase.