0
0
0
s2smodern

Waterschap Brabantse Delta is ver gekomen bij de uitverkiezing van de beste overheidsorganisatie, maar net niet ver genoeg. De eretitel ging dit jaar naar Staatsbosbeheer.

In totaal 180 organisaties deden mee aan deze wedstrijd die door de Vereniging voor OverheidsManagement wordt georganiseerd. In september werd bekend dat waterschap Brabantse Delta met nog twee andere deelnemers de finale had gehaald. Afgelopen maandag was de prijsuitreiking in de Ridderzaal in Den Haag. De jury gaf de voorkeur aan Staatsbosbeheer, maar noemde waterschap Brabantse Delta ook een goed voorbeeld van hoe een overheidsorganisatie er in de 21e eeuw uit moet zien.

Het waterschap is volgens de jury een moderne overheidsorganisatie die midden in de samenleving staat. Er is een juiste balans gevonden tussen belangen van samenleving, milieu, economie, efficiency en effectiviteit. Hierbij staat duurzaamheid voorop. Ook worden verantwoordelijkheden laag in de organisatie gelegd. Door deze manier van werken is de organisatie open en transparant. Hein van Stokkom, secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta, noemt het halen van de finale een “geweldige waardering voor ons werk”.

Meer over de uitslag en finaleplek van Brabantse Delta

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Bij gloednieuwe, duurzame en innovatieve vispassage De Noord van waterschap Scheldestromen passeren er deze week 1.000 stuks glasalen per nacht. Er zijn er dus ook die boven de verwachting werken. (zonder APK)
@Michaƫl BentvelsenHet onderzoek heeft helaas niet gekeken naar slijtagedeeltjes van banden van het wegverkeer. Was mooi geweest als die ook meegenomen hadden kunnen worden, maar vereist blijkbaar andere analysetechniek.
En hoe zit het dan met de 120 verdwenen bomen aan de zuiderlandsezeedijk/zuidijk bij Oude-Tonge?
Waarom is daar zo niet mee omgaan, ook daar waren vleermuizen en was er landschapswaarden.
En waarom komen er daar geen bomen terug?
@Reintje PaijmansDank voor uw aanvulling. Inderdaad de dennenbossen zijn aangeplant om 'woeste gronden te ontginnen' en voor de productie van hout voor in onze mijnen. Dat was mij bekend.
Zijn de rubbers afkomstig van slijtage van autobanden dat via de lucht als fijnstof en afspoeling van de weg in het oppervlaktewater terecht komt. Bandenslijpsel is volgens mij een onderschat milieuprobleem qua milieuimpact. Wel allemaal gillen als er rubberkorrels op de sportvelden (wat spoelt daar niet van uit) liggen waar de kindjes aan bloot staan, maar ondertussen zelf rijgedrag niet aanpassen.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.