secundair logo knw 1

Waterschap Brabantse Delta is ver gekomen bij de uitverkiezing van de beste overheidsorganisatie, maar net niet ver genoeg. De eretitel ging dit jaar naar Staatsbosbeheer.

In totaal 180 organisaties deden mee aan deze wedstrijd die door de Vereniging voor OverheidsManagement wordt georganiseerd. In september werd bekend dat waterschap Brabantse Delta met nog twee andere deelnemers de finale had gehaald. Afgelopen maandag was de prijsuitreiking in de Ridderzaal in Den Haag. De jury gaf de voorkeur aan Staatsbosbeheer, maar noemde waterschap Brabantse Delta ook een goed voorbeeld van hoe een overheidsorganisatie er in de 21e eeuw uit moet zien.

Het waterschap is volgens de jury een moderne overheidsorganisatie die midden in de samenleving staat. Er is een juiste balans gevonden tussen belangen van samenleving, milieu, economie, efficiency en effectiviteit. Hierbij staat duurzaamheid voorop. Ook worden verantwoordelijkheden laag in de organisatie gelegd. Door deze manier van werken is de organisatie open en transparant. Hein van Stokkom, secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta, noemt het halen van de finale een “geweldige waardering voor ons werk”.

Meer over de uitslag en finaleplek van Brabantse Delta

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.