secundair logo knw 1

Waterschap Brabantse Delta is ver gekomen bij de uitverkiezing van de beste overheidsorganisatie, maar net niet ver genoeg. De eretitel ging dit jaar naar Staatsbosbeheer.

In totaal 180 organisaties deden mee aan deze wedstrijd die door de Vereniging voor OverheidsManagement wordt georganiseerd. In september werd bekend dat waterschap Brabantse Delta met nog twee andere deelnemers de finale had gehaald. Afgelopen maandag was de prijsuitreiking in de Ridderzaal in Den Haag. De jury gaf de voorkeur aan Staatsbosbeheer, maar noemde waterschap Brabantse Delta ook een goed voorbeeld van hoe een overheidsorganisatie er in de 21e eeuw uit moet zien.

Het waterschap is volgens de jury een moderne overheidsorganisatie die midden in de samenleving staat. Er is een juiste balans gevonden tussen belangen van samenleving, milieu, economie, efficiency en effectiviteit. Hierbij staat duurzaamheid voorop. Ook worden verantwoordelijkheden laag in de organisatie gelegd. Door deze manier van werken is de organisatie open en transparant. Hein van Stokkom, secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta, noemt het halen van de finale een “geweldige waardering voor ons werk”.

Meer over de uitslag en finaleplek van Brabantse Delta

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?