0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Klimaatverandering, zeespiegelstijging en bodemdaling; waterschappen, drinkwaterbedrijven en Rijkswaterstaat komen voor grote uitdagingen te staan. Volgens Groene Groeiers, een netwerk van duurzame bedrijven, heeft het bedrijfsleven innovatieve oplossingen voor deze vraagstukken te bieden. Daarom wil het bedrijven de gelegenheid bieden hun innovaties te pitchen voor organisaties uit de waterwereld.

Tijdens de bijeenkomst op 25 juni krijgen twintig tot dertig bedrijven de gelegenheid hun innovatieve ideeën te presenteren aan verschillende waterschappen, drinkwaterbedrijven en Rijkswaterstaat. De bijeenkomst is een initiatief van Groene Groeiers, een netwerk van duurzame bedrijven.

“Waterschappen en waterbedrijven zoeken steeds meer de samenwerking met andere overheden, kennisinstellingen en bedrijven”, zegt Jolanda van Schaik, van de Groene Groeiers. Als voorbeeld noemt ze de Groene Cirkels waar het Hoogheemraadschap van Rijnland samenwerkt met de provincie Zuid-Holland, Wageningen Environmental Research, HEINEKEN en Naturalis Biodiversity Center. “Vanuit de Groene Cirkels zijn de handen ineen geslagen met de Groene Groeiers om een waterbijeenkomst te organiseren. Vijf waterschappen, enkele waterbedrijven en Rijkswaterstaat hebben al enthousiast gereageerd”.

Vijf uitdagingen
Van Schaik selecteerde vijf uitdagingen die centraal komen te staan tijdens de bijeenkomst. Het gaat dan om bodemdaling, klimaatadaptatie, het verminderen van fosfaten en nitraten in het water, water in de bebouwde omgeving en water als bron van of opslagruimte voor energie. “Deze selectie komt voort uit de vragen die in de watersector leven. Vertegenwoordigers van de watersector zullen deze problemen ook toelichten tijdens de bijeenkomst. En als bedrijven innovaties hebben die niet direct aansluiten bij deze onderwerpen, maar wel interessant zijn voor de waterwereld, is er ook gelegenheid om die te pitchen”.

Door bedrijven en de watersector bij elkaar te brengen, hoopt Van Schaik vooral contacten tot stand te brengen. “Het is bedoeld als een soort introductie, zodat de watersector kan ontdekken welke innovaties er allemaal al zijn. Het zou natuurlijk het mooiste zijn als meteen al een concrete match tussen een waterschap of drinkwaterbedrijf en een innovatieve ondernemer tot stand komt”.

 

MEER INFORMATIE
25 juni bijeenkomst watersector en bedrijfsleven

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Redelijk resultaat maar wel een tegenvaller, gezien de eis van FNV van 5% publiekelijk bekent gemaakt afgelopen week. En waarbij Rutte ook aangeeft dat de cao lonen forser moeten gaan stijgen, dan is 2,5% per 1 januari het eerste half jaar een doekje voor het bloeden, en dan pas half jaar later er nog 1% bij.
Alles wat je hoort en leest, strookt dan niet met dit resultaat. Wanneer mogen we nu eens echt mee gaan profiteren nu het met de welvaart zo enorm goed gaat?
Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het