0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Klimaatverandering, zeespiegelstijging en bodemdaling; waterschappen, drinkwaterbedrijven en Rijkswaterstaat komen voor grote uitdagingen te staan. Volgens Groene Groeiers, een netwerk van duurzame bedrijven, heeft het bedrijfsleven innovatieve oplossingen voor deze vraagstukken te bieden. Daarom wil het bedrijven de gelegenheid bieden hun innovaties te pitchen voor organisaties uit de waterwereld.

Tijdens de bijeenkomst op 25 juni krijgen twintig tot dertig bedrijven de gelegenheid hun innovatieve ideeën te presenteren aan verschillende waterschappen, drinkwaterbedrijven en Rijkswaterstaat. De bijeenkomst is een initiatief van Groene Groeiers, een netwerk van duurzame bedrijven.

“Waterschappen en waterbedrijven zoeken steeds meer de samenwerking met andere overheden, kennisinstellingen en bedrijven”, zegt Jolanda van Schaik, van de Groene Groeiers. Als voorbeeld noemt ze de Groene Cirkels waar het Hoogheemraadschap van Rijnland samenwerkt met de provincie Zuid-Holland, Wageningen Environmental Research, HEINEKEN en Naturalis Biodiversity Center. “Vanuit de Groene Cirkels zijn de handen ineen geslagen met de Groene Groeiers om een waterbijeenkomst te organiseren. Vijf waterschappen, enkele waterbedrijven en Rijkswaterstaat hebben al enthousiast gereageerd”.

Vijf uitdagingen
Van Schaik selecteerde vijf uitdagingen die centraal komen te staan tijdens de bijeenkomst. Het gaat dan om bodemdaling, klimaatadaptatie, het verminderen van fosfaten en nitraten in het water, water in de bebouwde omgeving en water als bron van of opslagruimte voor energie. “Deze selectie komt voort uit de vragen die in de watersector leven. Vertegenwoordigers van de watersector zullen deze problemen ook toelichten tijdens de bijeenkomst. En als bedrijven innovaties hebben die niet direct aansluiten bij deze onderwerpen, maar wel interessant zijn voor de waterwereld, is er ook gelegenheid om die te pitchen”.

Door bedrijven en de watersector bij elkaar te brengen, hoopt Van Schaik vooral contacten tot stand te brengen. “Het is bedoeld als een soort introductie, zodat de watersector kan ontdekken welke innovaties er allemaal al zijn. Het zou natuurlijk het mooiste zijn als meteen al een concrete match tussen een waterschap of drinkwaterbedrijf en een innovatieve ondernemer tot stand komt”.

 

MEER INFORMATIE
25 juni bijeenkomst watersector en bedrijfsleven

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Heb nog een goeie tip, een verbod op verkoop van zwembaden van 5000/6000 liter water voor achter in de tuin.
Daar lees je en hoor niets over in de campagnes over zuinig omgaan met drinkwater.
De vakmensen in de riolering en andere uitvoeringszaken in de openbare ruimte verdienen zeker respect. Maar waarom heeft de gemeente Haarlem dat dan uitbesteed?
Jammer, dat het beperkt blijft tot kano's en vlotten. Er is behoefte aan een andere route dan de Twente kanalen voor de pleziervaart, met wat meer interesse had de provincie Overijssel dit op de Vecht kunnen oplossen.
Nadeel van dit type 'deuren': als er allerlei rommel voor de kleppen ligt, kunnen die op den duur niet meer helemaal plat liggen, zodat de boten er tegenaan varen. Ze zijn onder water nl. niet te zien.
Als een rechtopstaande sluisdeur niet open of dicht wil, is dit door de schipper direct te zien en zal hij/zij niet doorvaren.
Wat een goede actie! Mij dunkt: herhaling is de kracht van de reclame. Het gaat immers over gedragsbeïnvloeding. Niks moeilijker dan dat...

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het