Aa en Maas investeert 10 miljoen euro in watertoevoer de Peel
Waterschap Aa en Maas investeert 10 miljoen euro in betere aan- en afvoer van water naar de Peel. Natuur en landbouw in de regio zullen ervan profiteren, zegt Aa en Maas.
Waterschap Aa en Maas investeert 10 miljoen euro in betere aan- en afvoer van water naar de Peel. Natuur en landbouw in de regio zullen ervan profiteren, zegt Aa en Maas.
Bijna dertig landelijke en Zeeuwse organisaties en overheden spannen zich gezamenlijk in om zwerfafval in en rond de Schelde aan te pakken. Ze ondertekenden daartoe deze week een convenant.
Het vervolgonderzoek naar de mogelijke verontreiniging van sloten nabij de Westdijk in Bunschoten bevestigt de eerdere resultaten, maar geeft nog geen uitsluitsel over de effecten op de flora en fauna in het gebied als er wordt gebaggerd.
Bij een grote overstroming van het hoofdwatersysteem komt de drinkwatervoorziening in de knel. Dat geldt niet alleen voor het overstroomde gebied, maar ook daarbuiten. Deze conclusie trekt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu op basis van een impactanalyse.
Sponsh is opnieuw in de prijzen gevallen. Het bedrijf is verkozen tot Water Innovator of the Year 2019. Sponsh heeft een temperatuurgevoelig textiel ontwikkeld dat in de nacht water uit de lucht haalt en overdag weer vrijlaat. Het materiaal kan onder meer worden gebruikt voor de irrigatie van gewassen en het maken van drinkwater.
Het project De Rijke Noordzee heeft een bedrag van 8,5 miljoen euro gekregen van de Nationale Postcode Loterij. Hiermee kunnen bij vijf windparken proefprojecten met natuurherstel worden uitgevoerd. Het doel is om een blauwdruk voor alle toekomstige windparken te ontwikkelen.
Boeren realiseren dit jaar 465 hectare aan plasdras voor weidevogels. Dat is 30 procent meer dan drie jaar geleden. Weidevogels zoeken de plasdrasgebieden op om te rusten en te eten.
Nu WML zich als laatste heeft aangesloten bij Blauwe Netten, is deze innovatiecoalitie van waterbedrijven compleet. In 2019 wil het netwerk concrete stappen zetten om te komen tot een gezamenlijke energiecorporatie en gezamenlijke verduurzaming van de inkoop van chemicaliën. Vorig jaar werd de invoering van het grondstoffenpaspoort voor leidingmaterialen aangekondigd. Dit jaar krijgen alle leveranciers een training hoe ze hiermee om moeten gaan.
Wetenschappers van Wetsus en de vakgroep milieutechnologie van de WUR ontwikkelden een methode om Waterstofsulfide (H2S) om te zetten in energie. “Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat we van een grote vervuiler een energiebron hebben gemaakt”, zegt onderzoeker Rieks de Rink.
Op 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Vandaag ging de landelijke campagne van start. Rogier van de Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, verrichtte de aftrap op Utrecht Centraal. Vanaf vandaag zijn ook de speciale website en de stemwijzer online.
Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het
Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?