Ingenieursbureau Arcadis ontwerpt maatregelen om de Amerikaanse stad Norfolk te beschermen tegen wateroverlast en overstromingen. Een opdracht van bijna 10 miljoen euro.
Het stadsdeel Ohio Creek in Norfolk, in de Amerikaanse staat Virginia, heeft regelmatig te kampen met wateroverlast door een te zwak en gedateerd beschermingssysteem. Arcadis ontwerpt de komende tijd maatregelen om de bevolking te beschermen tegen toekomstige overstromingen en de continue zeespiegelstijging. Een deel van de benodigde watermanagementkennis komt uit Nederland. Het contract dat Arcadis heeft gesloten met de gemeente Norfolk heeft een waarde van 11,6 miljoen dollar (9,9 miljoen euro).
Het project is mede gebaseerd op de uitkomsten van de ‘Dutch Dialogues’ die in juni 2015 in Norfolk plaatsvonden. Nederlandse en lokale ontwerpers, architecten en stedelijke ontwikkelaars spraken daar samen over integrale, multidisciplinaire en duurzame oplossingen voor de stedelijke hoogwaterproblematiek van Norfolk.
Het ontwerpteam van Arcadis is in elk geval tot december 2018 actief. De bouw van de beschermingsmaatregelen begint in maart 2019. Arcadis hielp eerder New Orleans na orkaan Katrina en New York na orkaan Sandy met robuuste beschermingsmaatregelen.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...