Ingenieursbureau Arcadis ontwerpt maatregelen om de Amerikaanse stad Norfolk te beschermen tegen wateroverlast en overstromingen. Een opdracht van bijna 10 miljoen euro.

Het stadsdeel Ohio Creek in Norfolk, in de Amerikaanse staat Virginia, heeft regelmatig te kampen met wateroverlast door een te zwak en gedateerd beschermingssysteem. Arcadis ontwerpt de komende tijd maatregelen om de bevolking te beschermen tegen toekomstige overstromingen en de continue zeespiegelstijging. Een deel van de benodigde watermanagementkennis komt uit Nederland. Het contract dat Arcadis heeft gesloten met de gemeente Norfolk heeft een waarde van 11,6 miljoen dollar (9,9 miljoen euro).

Het project is mede gebaseerd op de uitkomsten van de ‘Dutch Dialogues’ die in juni 2015 in Norfolk plaatsvonden. Nederlandse en lokale ontwerpers, architecten en stedelijke ontwikkelaars spraken daar samen over integrale, multidisciplinaire en duurzame oplossingen voor de stedelijke hoogwaterproblematiek van Norfolk.

Het ontwerpteam van Arcadis is in elk geval tot december 2018 actief. De bouw van de beschermingsmaatregelen begint in maart 2019. Arcadis hielp eerder New Orleans na orkaan Katrina en New York na orkaan Sandy met robuuste beschermingsmaatregelen.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.