De advies- en ingenieursbureaus Arcadis en Sweco hebben samen de raamovereenkomst Sterke Lekdijk van het hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden verworven. De potentiële waarde van het contract is minstens 2 miljoen euro, maakte Arcadis donderdag bekend.
Het contract heeft een looptijd van twee jaar, met mogelijke verlenging van nog eens twee jaar. De deelprojecten van Sterke Lekdijk worden op basis van mini-competities verder verdeeld onder de drie raamcontractanten.
Het programma Sterke Lekdijk bestaat uit zeven dijkversterkingen tussen Amerongen en Schoonhoven met een totale lengte van 55 kilometer. De versterking maakt deel uit van het Deltaplan Waterveiligheid. Versterking van de Lekdijk is nodig om een groot deel van de Randstad te beschermen tegen overstromingen. In 2028 moet de Lekdijk voldoen aan de nieuwe normen voor waterveiligheid.
Arcadis en Sweco ondersteunen de projectteams van het hoogheemraadschap met producten voor de verkennings- en planstudiefase. Daarnaast coördineren de beide bureaus onderzoeken en ondersteunen ze de opdrachtgever met kennisontwikkeling en -uitwisseling.
Lees hier meer over Sterke Lekdijk
Lees hier een eerder bericht over inspraak van de omgeving bij het project Sterke Lekdijk
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.