0
0
0
s2smodern

Op de Aquatech beurs zijn tientallen Nederlandse bedrijven te zien, die zich onder andere hebben verzameld in het Holland Pavilion. Een nieuw onderdeel hiervan is het Holland Innovation Park. In totaal staan er op de beurs ruim duizend exposanten en er worden meer dan 25.000 bezoekers verwacht, waarvan de helft uit het buitenland zal komen.

Een vast onderdeel van de Aquatech (5 tot 8 november in de RAI) is het Holland Pavilion, dat wordt georganiseerd door Envaqua en Netherlands Water Partnership. Met ruim 600 vierkante meter is dit het grootste landpaviljoen van de beurs.

Tijdens de vorige editie van Aquatech organiseerde Water Alliance de Innovation Avenue als onderdeel van het Holland Pavilion. Wegens het succes van deze presentatie van Nederlandse waterinnovaties keert dit element terug, maar nu onder de naam Holland Innovation Park.

Nuttige contacten
Agnes Dirksen, manager marketing & communicatie van de Water Alliance, verwacht hier veel van. "Dit paviljoen heeft zich bewezen. Het trekt veel bezoekers en er komen veel nuttige contacten tot stand. Het is een mooi bewijs dat je met samenwerking veel kunt bereiken. Ons doel is om bedrijven extra in de etalage zetten en dat op een plek waar je ook een zekere rust en ruimte hebt om tot een goed gesprek te komen."

Voor zover nu bekend heeft het Holland Innovation Park acht deelnemers. Het gaat onder andere om bedrijven die verschillende soorten filters en filtersystemen maken (Befil, BW Products en CTST), decentrale systemen voor drinkwater produceren (Drop2Drink en Hydraloop) en Vislift, dat een innovatieve lift heeft ontwikkeld waarmee vissen een stuw of een dam kunnen passeren.

Meer paviljoens
Aquatech telt meerdere paviljoens. The Industrial User Experience van Wetsus is een meerdaags programma dat ingaat op de nieuwste oplossingen en informatie over watergebruik in belangrijke industrieën, zoals olie en gas, voedsel, drank en papier, energie en energie en chemicaliën. In het Desalination Pavilion praten experts over ontzilting, waterschaarste en hergebruik van water.

In Smart Water Networks (SWAN) is een paviljoen gericht op de nieuwste trends en technologieën in de sector, aangevuld met een seminarprogramma op de AquaStage. Deelnemende bedrijven zijn: ABB, Aganova, Bentley Systems, Aquasuite - Royal HaskoningDHV, Ingenious Ware, Kamstrup, Rezatec, Syrinix Ltd., Utilis, Xylem, Global Omnium/GoAigua.

Verder in de hallen van de RAI Pumps & Process Plaza (productie, onderzoek, toepassingen van pompen en pompsystemen), het Water Quality Association paviljoen (innovaties gericht op verbeteren waterkwaliteit) en het BlueTech-innovatiepaviljoen met 11 geselecteerde bedrijven die nieuwste, disruptieve innovaties op het gebied van geavanceerde watertechnologie presenteren.

Innovation Forum
Op 4 november vindt daarnaast een nieuw onderdeel plaats, te weten het Aquatech Innovation Forum. Dit is gericht op digitale innovaties in de watermarkt.

Tom Freyberg, content director van Aquatech Global Events, zegt hierover: "Digitalisering is een populair onderwerp, bijna een hype. Wij willen realistische casussen bespreken waarin nieuwe digitale oplossingen het verschil maken en een platform opzetten waar professionals ervaringen delen, netwerken en aantrekkelijke onderwerpen gepresenteerd krijgen."

AQUATECH INNOVATION AWARD
De winnaar van de Aquatech Innovation Award wordt bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van de Amsterdam International Water Week op 4 november. De jury noemt de kwaliteit van de inzendingen ‘bijzonder hoog’ en ziet twee trends onder de inzendingen: verstedelijking en online sensoren. In vier categoriën zijn 12 innovaties genomineerd.
 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi dat de dreiging van een landelijk watertekort voorbij is en dat er weer voldoende water Nederland binnenkomt. Waarmee evenwel helaas alleen Europees Nederland bedoeld wordt. Geen woord over Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint-Eustatius) dat nu al bijna tien jaar ook een deel van Nederland is. En mocht dit deel niet binnen de verantwoordelijkheid van RWS en LCW vallen, ook dan ware sprake te zijjn van Europees Nederland in hun berichten.
Goede dag, ik heb uw verslag gelezen over het afvalwater op de Oude Rijn bij Katwijk. Ik woon zelf aan de Zandsloot te Katwijk een aftakking van de Oude Rijn. Hoe kom ik te weten of deze Zandsloot geschikt is om te zwemmen? Ik zwem regelmatig. Is dit mogelijk met gebruik maken van een swimsuit en oog bescherming.
De Zandsloot is ongeveer 8 meter breed en ongeveer 400 meter lang, met aan de uitlopen de Oude Rijn.
Wat we met zijn allen de afgelopen 150-200 jaar in vijf forse ontwateringsgolven/afwateringsgolven (1. kanalisaties, 2. ontginningen en bebossingen, 3. beekverbeteringen, 4. ruilverkavelingen (nooit meer honger) en 5 verstedelijking) gemaakt hebben, is helaas niet in enkele jaren te herstellen.
Toch deel ik de zorgen van Patrick, ook al zeilen we bij waterschap Aa en Maas al scherper aan de wind dan 20 jaar geleden. Van #herstelsponswerkinglandschap naar #ontwikkelsponswerkinglandschap. Zie ook de Stowa-pagina over klimaatrobuuste beekdallandschappen.
Iedereen weet toch dat zandgrond slecht water vasthoudt. Maar als je kijkt naar de zandgronden in Drenthe, Twente, Veluwe en de Achterhoek, speelt de drooglegging en aanleg van de N.O.P. ook een rol van betekenis voor wat betreft het sneller wegstromen van het grondwater van het "Oude Land naar het Nieuwe Land" omdat er minder tegendruk is.
Het is nog erger dan Patrick schrijft: decennia geleden is meer dan de helft van het land in het kader van de ruilverkavelingen omgespit en is ten minste even zoveel biodiversiteit verdwenen. Door de ruilverkavelingen zijn de landbouwpercelen zodanig ontwaterd dat er nu in de zomer een watertekort is. Als we niet oppassen wordt het grondwater onder grote Natura 2000-gebieden, zoals de Veluwe 's-winters geïnjecteerd met systeemvreemd water uit de grote rivieren, dat daaruit in de zomer wordt onttrokken. Zodoende wordt de natuur dubbel gepakt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.